Frajman se umika, Čeferin edini kandidat

Na bližnjih volitvah za predsednika Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin ne bo imel protikandidata. Tugomir Frajman, ki se je do izteka roka v začetku februarja sicer prijavil za kandidaturo, je danes svojo odločitev spremenil in se odločil, da ne bo kandidiral.

Objavljeno
07. februar 2011 21.54
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana -  Na volitvah za predsednika Nogometne zveze Slovenije, ki bodo 17. februarja, bo edini kandidat Aleksander Čeferin. Tugomir Frajman je namreč danes sporočil, dabo umaknil svojo kandidaturo.

»Razcepljenost nogometne zveze na dva pola vsekakor ni koristna. V tem trenutku je bila podpora na moji strani manjša kot na Čeferinovi. Po pogovorih in sestanku sva prišla do zaključka, da je za nogomet najboljše, da se polarizacija v nogometu zmanjša,« je za STA razloge za umik kandidature pojasnil dolgoletni nogometni delavec in podjetnik Frajman, ki ob umiku iz predsedniške tekme še ni vedel, kakšna bo njegova prihodnja vloga v slovenskem nogometu: »Naš sistem, statut in volilni sistem, mi ne omogočata kandidiranja na kakšnem podpredsedniškem mestu. vse ostale funkcije v komisijah in nogometnih organih pa so odvisne od novega izvršnega odbora.«

NZS je prejšnji teden objavila, da sta se v roku prijavila dva kandidata. Že 31. januarja je kandidaturo razkril znani odvetnik Aleksander Čeferin, tik pred iztekom roka 3. februarja pa nato še Frajman. Medtem ko ima Čeferin podporo šestih medobčinskih nogometnih zvez (poleg Ljubljane še Ptuja, Nove Gorice, Kopra, Lendave in Gorenjske) ter združenja nogometnih sodnikov, je Frajmana podprla le MNZ Murska Sobota, poroča STA.