Francoska policija poostrila varnostne ukrepe pred tekmo v Monaku

Monaški policiji pri varovanju današnje tekme lige prvakov z Borussio Dortmund pomagajo tudi francoske sile.

Objavljeno
19. april 2017 14.41
FBL-EUR-C1-MONACO-DORTMUND
N. Gr.
N. Gr.
Monako -Potem ko so nogometaši nemškega nogometnega prvoligaša Borussie iz Dortmunda minuli torek pred tekmo lige prvakov proti Monacu doživeli bombni napad, je varnost pred današnjo povratno tekmo četrtfinala močno poostrena. Monaški policiji je priskočila na pomoč tudi francoska, skupaj pa bosta varovali večerno tekmo.

Okoli 150 monaškim pripadnikom posebne policijske enote je na pomoč priskočilo še 200 francoskih, je potrdil direktor monaške policije Richard Marangoni. Posebne enote policije varujejo hotel nogometašev Borussie, pospremile pa jih bodo tudi na stadion. Ob tem francoska policija izvaja oster nadzor nad mejami kneževine. 

Prvo tekmo pred tednom dni je zaznamoval bombni napad na avtobus nogometašev dortmundske ekipe, v katerem sta bila poškodovana policist in španski nogometaš Borussie, Marc Bartra. Slednji je pred dnevi zapustil bolnišnico, poškodbe v zapestju, zaradi katerih so ga morali operirati, pa ga bodo po napovedih zdravnikov od igrišč oddaljile za štiri tedne. Še več razburjenja so povzročili kasnejši izsledki policije, ki je v izjavi za javnost zapisala, da bi, če bi avtobus mimo kraja napada pripeljal le sekundo kasneje, zelo verjetno v Dortmundu imeli tudi smrtne žrtve.

Prva tekma četrtfinala, ki so jo odigrali v sredo, se je sicer končala z zmago Monaka s 3:2, moštvo iz kneževine bo favorit tudi na današnji povratni tekmi, kjer znova lahko pričakujemo kopico golov.