Futsal reprezentanca za uvod na Poljsko

Selektor reprezentance v dvoranskem nogometu Andrej Dobovičnik je razkril seznam igralcev za turnir za Poljskem.

Objavljeno
08. oktober 2014 15.07
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Ljubljana - Selektor slovenske reprezentance v dvoranskem nogometu Andrej Dobovičnik je obelodanil seznam igralcev, na katere bo računal na prijateljskem turnirju, ki ga bo med 25. in 28. oktobrom gostila Poljska. Slovenija se bo na njem merila merila z domačini, Grki in Walesom.

Dobovičnik je na seznam uvrstil Dejana Bizjaka (Forli), Igorja Bratića (Oplast Kobarid), Alena Fetića (Split Tommy), Nejca Hozjana (Puntar), Uroša Krofliča (Dobovec Pivovarna Kozel), Aljaža Kusterleta (Oplast Kobarid), Alena Mordeja (Palmanova), Roka Mordeja (Dobovec Pivovarna Kozel), Igorja Osredkarja (Novo Vrijeme Makarska), Damirja Puškarja (Litija), Denisa Totoškovića (Litija), Aleša Vrabla (RE/MAX Maribor), Jureta Kordiša (Extrem) in Gašperja Vrhovca (Litija).

Na čakanju so Žiga Vidič (Puntar), Matej Fideršek (RE/MAX Maribor) in Matej Gregorič (Extrem).

»Nestrpno že čakamo novo akcijo. Ta turnir na Poljskem je več kot primeren za uvod v novo reprezentančno sezono, ki bo svoj vrhunec dosegla z marčevskimi kvalifikacijami za EP 2016,« je v sporočilu za javnost zapisal selektor Dobovičnik in dodal: »Izpolnil sem obljubo - uvodoma bodo svojo priložnost dobili igralci, ki so v prejšnjem ciklusu igrali manj, z nami pa bodo trije, štirje, ki so novinci v tej ekipi. To bo priložnost, da se izkažejo.«

Zbor igralcev in vodstva bo v četrtek, 23. oktobra, v Ljubljani.

Spored tekem na Poljskem:
- 25. 10.:
15.30 Slovenija - Grčija
18.30 Poljska - Wales

- 26. 10.:
15.30 Slovenija - Wales
18.30 Poljska - Grčija

- 28. 10.:
16.00 Grčija - Wales
19.00 Slovenija - Poljska