Galaktiki osmič zapovrstjo med osem

Nogometaši Reala so bili tudi v drugi tekmi osmine finala lige prvakov boljši od PSG, že dvanajsti gol Cristiana Ronalda.

Objavljeno
07. marec 2018 00.02
France Soccer Champions League
J. P.
J. P.

Pariz - Nogometaši madridskega Reala, branilci šampionske lovorike, so se osmič zapovrstjo uvrstili med najboljših osem moštev v ligi prvakov. Zalogo z domače prve tekme osmine finala s PSG (3:1) so na Parku princev še oplemenitili z novo zmago z 2:1, ki odseva njihovo večjo napadalno agilnost (razmerje sproženih strelov v okvir vrat 6:2).

Ronaldo kot Van Nistelrooy

Četrtfinale je v začetku drugega polčasa potrdil Cristiano Ronaldo z že dvanajstim zadetkom v sezoni elitnega klubskega tekmovanja, po matu v treh potezah je z glavo kronal lepo podajo Lucasa Vazqueza in kaznoval napako Danija Alvesa, ki se je poigraval na sredini igrišča in izgubil žogo. Portugalski superzvezdnik je postal drugi igralec - po Manchestrovem Nizozemcu Ruudu van Nistelrooyu leta 2003 - v zgodovini, ki je zadel v devetih zaporednih obračunih. V njih je prispeval 14 golov. 

Verratti pordečel

Delo je bajno bogatim gostiteljem, ki so nastopili brez poškodovanega brazilskega asa Neymarja, otežil Marco Verratti, ki mu je nemški sodnik Felix Brych v 66. minuti pokazal drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico. V 71. minuti je resda izenačil Edinson Cavani, a je bilo veselje domačih navijačev kratkotrajno, končni izid je namreč že devet minut pozneje postavil Casemiro. Pričakovan četrtfinalist je tudi Liverpool, ki se je doma s Portom razšel brez golov, a bil v prvem dvoboju prepričljivo boljši (5:0).