Garcia: Barcelona je nepremagljiv stroj

Trener Rome Rudi Garcia se je po visokem porazu poklonil izjemni predstavi Barcelone.

Objavljeno
25. november 2015 08.13
Posodobljeno
25. november 2015 08.42
SOCCER-CHAMPIONS-BAR-ROM/
M. Ž.
M. Ž.

Barcelona - Evropski prvak Barcelona je včeraj na svojem Camp Nouu prikazala novo izjemno predstavo in visoko porazila Romo s 6:1, s čimer je tudi potrdila napredovanje v osmino finala.

Katalonci so povsem zasenčili Rimljane, imeli 66-odstotno posest žoge, sprožili občutno več strelov (razmerje 18:8), si izmenjali več podaj (703:260) in zasluženo osvojili vse tri točke.

Da je bila Barcelona včeraj preprosto boljša, je priznal tudi trener Rome Rudi Garcia, ki je pohvalil igro katalonskega velikana: »Barcelona je nepremagljiv stroj, ki igra v izjemni formi. Igralci so razočarani, saj neradi izgubljamo, vendar pa me ne skrbi, saj je Barcelona najboljši klub na svetu. Pred samo tekmo smo prejeli dobro novico, saj sta se Bate in Bayer razšla z neodločenim izidom. Mi bi za zmago potrebovali pravi čudež, ki pa ga nismo dočakali. V prvih minutah je imel Edin Džeko lepo priložnost za gol, igralci pa bi morali bolje zapirati prostor, kar pa nam na koncu vseeno ne bi pomagalo. Svojim igralcem ne morem ničesar očitati. Zdaj se bomo osredotočili na to, da premagamo Atalanto in Bate,« je dejal Garcia.

Trener Barcelone Luis Enrique je bil ponosen na svoje igralce, a kljub odlični igri dodal, da lahko le-to še izboljšajo: »Zadovoljen sem, saj sem videl, da so se igralci zabavali na igrišču. Še vedno lahko izboljšamo kar nekaj elementov naše igre. Trenutno smo v dobri formi, kar moramo izkoristiti. Igralci so pametni in se zavedajo, da smo šele v prvi tretjini sezone, najboljši del nas še čaka. Zelo dobro je, da imamo v napadu Messija, Suareza in Neymarja, saj je zaradi njih vsa ekipa igra bolje. Pri Suarezu dobite občutek, kot da od nekdaj igra za naše moštvo. Pokazal je, da lahko spremeni svojo igro in jo prilagodi naši,« je urugvajskega napadalca pohvalil Enrique.

Bayern napredoval v izločilne boje

V torek je poleg Barcelone navdušil tudi Bayern, ki je s 4:0 premagal Olympiakos in si izboril mesto v osmini finala. Trener Bayerna Pep Guardiola je bil zaradi tega dosežka razumljivo dobre volje:

»Rad bi pohvalil svoje igralce, osvojili so prvo mesto v skupini in s izborili mesto v izločilnih bojih, kar me zelo veseli. Iz svojih izkušenj sem vedel, da moramo v Münchnu igrati z več napadalci, če želimo doseči več golov. V kolikor smo sposobni nadzorovati tekmo, imamo lahko na igrišču tudi pet napadalno usmerjenih igralcev, kot smo jih imeli danes,« je dejal Guardiola.

Če si je Bayern že priboril mesto v izločilnih bojih, pa mora Olympiakos to še storiti. Grki bodo v zadnjem kolu gostili Arsenal, za napredovanje pa jim zadostuje že točka: »Pričakovali smo takšen razplet tekme, saj Bayern sodi med najboljše ekipe na svetu. Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Večina ekip, ki gostuje v Münchnu, tu doživi poraz. Čimprej se bomo poskušali pripraviti na naslednjo tekmo. Igrali bomo doma, kar je majhna, a morebiti tudi ključna prednost. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da se uvrstimo v izločilne boje,« je povedal trener grškega moštva Marco Silva.