Gareth Bale bo še počival

Zaradi razpoke v levi stegenski mišici bo Realov zvezdnik Gareth Bale izpustil tudi današnji dvoboj LP s Københavnom.

Objavljeno
02. oktober 2013 18.57
Spain Soccer La Liga
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid – Brez dvoma največji (in zaradi astronomskega zneska tudi najbolj razvpiti) zvezdnik letošnjega prestopnega roka, novopečeni nogometaš madridskega velikana Reala Gareth Bale, svojemu novemu delodajalcu še nekaj časa ne bo mogel pomagati na igrišču. Kot so sporočili iz kraljevskega kluba, so ponovni zdravniški pregledi pokazali razpoko v njegovi levi stegenski mišici, tako da bo moral še malo počakati na vrnitev v nemoten trenažni proces.

»Trenutno je nemogoče napovedati, kdaj se bo Gareth vrnil na igrišča. Vse bo odvisno od njegovega okrevanja,« so sporočili predstavniki španskega giganta, obenem pa izrazili upanje, da bi morda na njegovo pomoč že lahko računali 19. oktobra v domačem ligaškem dvoboju z Malago.

Poleti je 24-letni Valižan, ki se še vedno ni dobro zasidral v udarni enajsterici trenerja Carla Ancelottija, sicer za rekordno vsoto k Realu prestopil iz londonskega Tottenhama, v dresu novega kluba pa je doslej odigral pičlih 132 minut. Danes se bo Real v obračunu drugega kola lige prvakov pomeril s Københavnom, pravico bo delil Tolminčan Matej Jug.