Genoa presenetljivo prva matirala Lazio

Tekmeci Maribora v evropski ligi: Tottenham prvič v ligi zmagal na svojem štadionu White Hart Lane.

Objavljeno
24. september 2012 12.32
FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-GENOA
G. N., šport
G. N., šport
Ljubljana – Vladimir Petković je bil upravičeno zaskrbljen po prihodu iz Londona, kjer je Lazio v prvi tekmi skupine J evropske lige iztržil 0:0 proti Tottenhamu. »Samo v soboto bomo lahko opravili trening,« je dejal pred sinočnjo ligaško tekmo z Genoo, ki je na Olimpicu zmagala z 1:0.

Utrujenost je opravila svoje. Hrvaški strokovnjak, ki je Lazio prevzel po odhodu našega zamejca Eduarda Reje, je opozarjal prav na to, da bo bržčas premalo časa za osvežitev. Ni se zmotil. Genoa je bila pretrd oreh in je Laziu z golom Marca Borriella prizadejala prvi poraz v tej sezoni.

Lazio, ki bo Maribor gostil 4. oktobra v 2. kolu EL, je po Petkovićevem mnenju, ko je analiziral uvodni del sezone in pred včerajšnjo tekmo, storil korak naprej k svoji pravi podobi. »Zadovoljen sem s tem, kako se odzivamo. Lahko igramo na različne načine, smo kot kameleon,« je izpostavil prednost Lazia, ki je – resnici na ljubo – do sinoči navduševal. Toda sinjemodri so v skušnjavi, že v sredo bodo gostovali pri Napoliju. Prav zaradi tega je Petković izpostavil največjo slabost igranja tekem v ligi in Evropi.

Lazio je igral v naslednji postavi (4-4-2): Marchetti, Scaloni (od 68. Mauri), Biava, Ciani, Cavanda, Candreva (od 76. Klose) Ledesma, Hernanes, Lulić, Kozak, Zarate (od 68. Gonzalez).

Jermain Defoe zabil za prvo domačo zmago

Krvnik slovenske reprezentance na SP v Južni Afriki Jermain Defoe je v 61. minuti dokončal Tottenhamov zasuk in odločil mestni derbi s Quens Park Rangers. Na štadionu White Hart Lane (36.052 gledalcev) je Tottenham prvič zmagal v tej sezoni pod vodstvom Andrea Vilas-Boasa, potem ko je v 33. minuti zaostajal z 0:1. Gostujočo nesrečo je napovedal avtogol Alejandra Faurlina v 60. minuti, minuto pozneje je Defoe dosegel četrti ligaški gol in na lestvici strelcev zaostaja le za Robinom van Persiejem. Tottenham je z 8 točkami na 8. mestu. Londonsko moštvo bo v Mariboru gostovalo 25. oktobra v 3. kolu, igral pa je v naslednji postavi: Friedel, Walker, Gallas, Vertonghen, Bale, Lennon (od 90. Townsend), Sandro, Dembele, Sigurdsson (od 46. Caulker), Dempsey (od 88. Huddlestone), Defoe.

Panathinaikos bo tekmo 4. kola igral danes doma proti Atromitosu.