Goriški virtuoz dirigira Krki

Krka in Rudar bosta danes igrala zaostalo tekmo osmega kola državnega prvenstva.

Objavljeno
01. oktober 2013 21.59
Triglav Kranj vs Krka. Na sliki Ranič Saša(99). Kranj, 15.09.2013
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Tri moštva z enakim številom točk (23) na vrhu lestvice 1. SNL! Česa podobnega naša najmočnejša liga še ni videla. Če bi Rudar danes v zaostali tekmi 8. kola (16) v Novem mestu premagal Krko, bi Maribor in Zavrč na vrhu dobila še družbo Velenjčanov.

Štajersko ligaško prevlado ogrožata samo še primorska kluba, tretja Luka Koper (21) in peta Gorica (19). Iz osrednje ljubljanske regije proti vratom tekmecev za zdaj streljajo s praznimi naboji. Toda Novomeščani so po slovesu trenerja Borivoja Lučića nanizali dve vidni zmagi, v gosteh proti Gorici in v soboto doma proti Olimpiji.

»V obeh so bili tudi sadovi Lučićevega dela,« se je nekdanjemu trenerju zahvalil eden od najvidnejših ideologov novomeške igre Saša Ranić, ki je z asistenco ob pomoči ljubljanskega branilca Antonia Delameo Mlinarja razveselil strelca zmagovitega gola Jako Ihbeisheha. Zadnji zmagi so Dolenjci dosegli pod taktirko začasnega trenerja Sandija Bracovića, ki še ni dobil novega »šefa«. »Zmagovalnega konja se ne menja,« je malo za šalo, malo zares dopolnil Goričan z bogatimi prvoligaškimi izkušnjami, ki v Novem mestu piše novo nogometno zgodbo. »Ne bom dejal, da je vse v najlepšem redu, toda premika se na bolje. Nogomet postaja prepoznaven del okolja. Iz tekme v tekmo nam gre bolje tudi na igrišču,« dodaja Ranić o sestavljanju dolenjskega mozaika.

Potem ko so Novomeščani pobegnili Kranjčanom, se jim je nenadoma ponudila priložnost, da se približajo Olimpiji na 7. mestu. Z zmago bi za Ljubljančani zaostajali le še za tri točke. »Seveda načrtujemo in razmišljamo le o zmagi. V slogu košarkarskega reprezentanta Zorana Dragića bi dejal: lepše se sliši, da smo nanizali tri zmage kot dve,« je Saša izzval Velenjčane in priznal, da igra njegovega moštva še ni najboljša, a da so poti do zmag različne. »Gorica in Olimpija sta bili boljši, toda nas je odlikovala borbenost, ki bo tudi v prihodnje naš zaščitni znak.«

Nekoč najboljšemu nogometašu 1. SNL s slovesom tehnično dovršenega mojstra je za vidnejši preboj na mednarodno sceno manjkal kanček več vztrajnosti in borbenosti. Prav ti prvini sta zdaj dodana vrednost novomeške zasedbe. Toda 31-letni Goričan je prepričan, da ima Krka zelo dobro moštvo in nogometaše, ki igro lahko oplemenitijo tudi z všečnostjo.

»Samo vprašanje časa je, kdaj bomo igrali tudi lepo za oko in še zmagovali povrhu,« je zaokrožil pogovor glavni plejmejker Krke.