Green Dragons že pridelali prvo kazen v spomladanskem delu

Nogometni klub Olimpija bo plačal 1400 evrov kazni zaradi dogajanja na nedeljski tekmi v Stožicah.

Objavljeno
27. februar 2018 13.55
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Ljubljana - Začetek spomladanskega dela nogometnega prvenstva pomeni tudi delo za disciplinskega sodnika. Neslavni tradiciji se niso izneverili navijači Olimpije, zimsko vreme in temperature niso ohladile razgretih glav. Zaradi nešportnega vedenja na stadionu Stožice na tekmi proti Celju bo klubsko vodstvo Ljubljančanov prisiljeno plačati 1400 evrov.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je vzel pod drobnogled nešportno in neprimerno vedenje navijačev domače zasedbe, ki je slavila zmago z 2:1. Na seznamu prekrškov so bakla, odvržena v ograjeni del igrišča, prižiganje bakel na tribuni, žaljivo vzklikanje nasprotni ekipi, pri izreku globe pa je disciplinski sodnik upošteval tudi predkaznovanost.

Zaradi petih rumenih kartonov je disciplinski sodnik kaznoval tudi Celjane, ki bodo morali plačati globo v višini 300 evrov.

Nogometaš kranjskega Triglava Vlado Šmit bo zaradi brezobzirne igre na tekmi proti Ankaranu, ki je zmagal z 2:0, dve naslednji tekmi Prve lige Telekom Slovenije prisiljen izpustiti.