Grško-kolumbijska naveza na čelu etične komisije FIFA

Vassilios Skouris in Maria Claudia Rojas sta nasledila Nemca Hans-Joachima Eckerta in Švicarja Cornela Borbelyja.

Objavljeno
11. maj 2017 18.11
FIFA Ethics Officials Removed
J. P.
J. P.

Zürich - Potem ko je Nemec Hans-Joachim Eckert po odstavitvi Seppa Blatterja in Michela Platinija z vrha mednarodne (FIFA) in evropske nogometne družine (UEFA) ostal brez položaja predsednika etične komisije pri FIFA, je danes dočakal naslednika, to je postal nekdanji prvi mož sodišča EU (v letih med 2003 in 2015), Grk Vassilios Skouris.

Devetinšestdesetletnik, sicer predavatelj na pravnih fakultetah v Solunu in Hamburgu, ima obenem tudi že politične izkušnje, saj je bil v dveh kratkotrajnih mandatih (v letih 1989 in 1996, obakrat le za okrog mesec dni) grški notranji minister. Na čelu etične komisije pri FIFA bo v prihodnjem štiriletnem mandatu.

Njegov predhodnik Eckert je odprl razvpite primere zoper Blatterja, Platinija in Jeroma Valckeja, ki so se končali s suspenzi, z njim vred pa je bil odstavljen tudi švicarski preiskovalec Cornel Borbely, ki ga je nadomestila kolumbijska pravnica Maria Claudia Rojas. Eckert in Borbely sta se sicer lotila tudi preiskovanja nedoslednosti zdajšnjega predsednika FIFA Giannija Infantina