Guardiola bo postal najbolje plačani trener

Trener Bayerna Pep Guardiola, ki bo poleti zapustil Bayern, bo prevzel Manchester City in prejemal 25 m letne plače, poroča Bild.

Objavljeno
24. december 2015 15.10
M. Ž.
M. Ž.

München - Španski trener na klopi Bayerna Pep Guardiola bo naslednje poletje postal najbolje plačani trener na svetu.

Vsaj tako trdi nemški Bild, ki je pred dnevi pravilno napovedal, da bo Španec po koncu sezone zapustil bavarski klub, zdaj pa je šel še korak dlje in poroča, da bo Guardiola trenersko kariero nadaljeval pri Manchester Cityju, s katerim se je dogovoril za triletno pogodbo v vrednosti kar 75 milijonov evrov.

Če se bodo uresničile napovedi nemškega časnika, bo Španec postal z naskokom najbolje plačani član sinjemodrih, njegova plača bo prekašala zneska, ki ju prejemata najbolje plačana nogometaša kluba Yaya Toure in Sergio Agüero. Omenjena igralca se lahko pohvalita s tem, da na leto zaslužita po 15,5 milijona evrov na leto, povedano drugače, vsak teden sta bogatejša za kar 300.000 evrov.

Za usluge Guardiole se zanimajo številni klubi, Španec pa se je odločil za premožni Manchester City, tudi zato, ker sta tam zaposlena izvršni direktor Ferran Soriano in športni direktor Txiki Begiristain, s katerima je sodeloval že pri Barceloni.

Guardiola je svojo trenersko kariero začel leta 2007 pri drugi ekipi Barcelone, leto kasneje je prevzel prvo ekipo in z njo do leta 2012 osvojil kar štirinajst lovorik. Leta 2013 je postal glavni trener Bayerna in ga popeljal do petih lovorik, zdaj pa se bo soočil z novim izzivom. Španski trener sicer še ni uradno razkril, za kateri klub se je odločil, a pri Bildu so prepričani, da imajo vse odgovore.