Guardiola opozarja: Bayern bo še boljši

Pep Guardiola je po zmagi nad Manchester Cityjem dejal, da je videl najboljšo predstavo svoje ekipe doslej.

Objavljeno
03. oktober 2013 11.35
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester - Aktualni evropski prvaki se tudi pod taktirko Pepa Guardiole še niso upehali v jurišanju na evropskih zelenicah. V drugem kolu lige prvakov so sinoči v gosteh prepričljivo ugnali Manchester City s 3:1. Španski trener je bil s predstavo še kako zadovoljen in odkrito napovedal pohod proti ubranitvi naslova. Kot je opozoril, so lahko Bavarci v prihodnje še nevarnejši.

Guardiola je s sinočnjo predstavo svojega moštva utišal štadion v Manchestru. Ekipo Manuela Pellegrinija je Bayern prepričljivo presegel v posesti žoge, kaj šele s hitrimi in neustavljivimi napadi, s katerimi so tudi prišli do vodstva s 3:0. Ob izidu so se nekoliko preveč sprostili in sledila je kazen: gol Alvara Negreda, ki je vsaj deloma potolažil City.

Čeprav je eden najuspešnejših trenerjev v zgodovini po karieri v Barceloni dobil zelo težko nalogo: da še izboljša ekipo, ki je v minuli sezoni osvojila tri najpomembnejše naslove, mu to očitno zaenkrat dobro uspeva. »Veliko srečo imam, da sem lahko s to ekipo, da lahko treniram te izjemne igralce. Že zadnja štiri leta dokazujejo, kako dobri so, kar trikrat so igrali v finalu lige prvakov. Naša naloga je, da skušamo še naprej na vsaki tekmi igrati kolikor dobro le lahko, skušamo biti dominantni v bundesligi. V zadnjih treh letih je Borussia osvojila dva naslova, Bayern le enega. To nas letos najbolj motivira,« je po lepi zmagi na Otoku priznal Španec.

Sicer zadovoljen s predstavo svojih varovancev, je dejal, da moštvo še ima prostor za izboljšave. »Veseli smo lahko, da nam je uspela takšna predstava. Priti v deželo, kjer nogomet toliko pomeni, in zmagati, je zelo lepo,« je povedal Guardiola in dodal, da je prav v Manchestru videl najboljšo tekmo svoje ekipe doslej. Vse, kar na tej točki še potrebujejo njegovi igralci, je boljša postavitev v obrambi. Ta jih je sinoči tudi stala prejetega gola. »Naša obrambna postavitev je bila katastrofalna, to moramo popraviti. Sicer sem v splošnem zadovoljen, toda sezona se je šele začela. To ni bil finale, temveč šele drugo kolo. Še imamo čas, da se še dodatno izboljšamo. Z majhnimi koraki gremo naprej,« je povedal nekdanji vodja Barcelone.

Guardiola je po prejetem golu zmajeval z glavo tudi zaradi rdečega kartona Jeroma Boatenga po prekršku nad Yayo Tourejem, vseeno pa ni polemiziral s sodniško odločitvijo.

Pellegrini: Ni kriv le vratar

Močno razočaran je bil po »slabi igri« svojega moštva Manuel Pellegrini, ki je že v sedmi minuti videl veliko napako vratarja Joa Harta za gol Francka Riberyja z razdalje. Preden se je City prebudil, sta v začetku drugega polčasa že padla tudi hitra gola Thomasa Müllerja in Arjena Robbna. Čeprav to ni bil prvi spodrsljaj Harta v tej sezoni, ga Pellegrini ni okrivil za poraz. »Vzrok moramo poiskati v ekipi,« je zatrdil. »Nismo igrali dobro. Trije prejeti goli so preveč, tega vsi skupaj ne bi smeli dovoliti, pri tem ne gre le za vratarja. Toda proti tako močni ekipi kot je Bayern, se pač hitro lahko zgodi, da prejmeš gol,« je povedal trener Cityja, ki je konec tedna doživel tudi boleč poraz proti Aston Villi v prvenstvu (2:3).

Vseeno je Pellegrini prepričan, da ekipa še ima možnosti za preboj med najboljših 16. »To je bil pomemben obračun. Ni še bil odločilen, a pomemben za naprej. Zdaj z igralci točno vemo, kaj v nadaljevanju lige prvakov še moramo izboljšati,« je še zaključil.