Guardiola po sezoni zapušča Bayern, nasledil ga bo Ancelotti

Nemški prvak Bayern je potrdil, da se po koncu sezone razhaja s trenerjem Pepom Guardiolo, novi trener bo Carlo Ancelotti.

Objavljeno
20. december 2015 10.47
Posodobljeno
20. december 2015 11.02
M. Ž.
M. Ž.

München - Pri nemškem prvaku Bayernu so danes potrdili govorice, da se bodo po koncu sezone razšli z glavnim trenerjem Pepom Guardiolo, poskrbeli pa so že za njegovega naslednika, to bo Italijan Carlo Ancelotti.

44-letni Guardiola se je Bayernu pridružil leta 2013 iz Barcelone in z Bavarci osvojil dva zaporedna naslova nemških prvakov in skupno pet lovorik, ostal pa je brez želenega naslova evropskih prvakov.

Za španskega trenerja vlada izjemno zanimanje, po poročanju medijev naj bi bil blizu prevzema Manchester Cityja, v svojih vrstah pa ga želijo še pri Manchester Unitedu, Chelseaju in Arsenalu.

Pri Bayernu so hitro poskrbeli za ustrezno zamenjavo na trenerskem mestu in si zagotovili usluge Carla Ancelottija, ki je podpisal pogodbo do leta 2019. Izkušeni 56-letni Italijan je v svoji bogati karieri deloval v Italiji (Reggiana, Parma, Juventus, Milan), Angliji (Chelsea), Franciji (Paris Saint-Germain) in nazadnje v Španiji pri Realu, s katerim je med letoma 2013 in 2015 osvojil štiri lovorike, a se je moral vseeno posloviti.

»Guardioli bi se radi zahvalili za vse, kar je dal našemu klubu, hkrati pa upamo, da bo uspešno zaključil tudi to sezono. Carlo Ancelotti je izjemen trener, ki je med drugim že trikrat osvojil ligo prvakov. Je umirjen, preudaren mojster svojega posla, ki zna povezati skupino zveznikov in ustvariti zanimivo nogometno kombinacijo. Z njim smo našli tisto, kar smo iskali. Veselimo se že sodelovanja,« je dejal izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Bavarci so jesenski del nemškega prvenstva končali na prvem mestu, z osmimi točkami prednosti pred Borussio iz Dortmunda, v ligi prvakov pa so se prebili v osmino finala, kjer bo njihov nasprotnik Juventus.