Guardiola: Zmagal je boljši! Mourinho: Zmagal je slabši!

Po superpokalu je trener Bayerna lovoriko posvetil Juppu Heynckessu, trener Chelseaja pa se je obregnil ob sodnika.

Objavljeno
31. avgust 2013 15.58
FBL-EUR-C1-C3-SUPERCUP-BAYERN MUNICH-CHELSEA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Praga - Po koncu nogometnega superpokala, v katerem so igralci Bayerna šele po izvajanju enajstmetrovk strli odpor Chelseaja, sta bila oba trenerja, Pep Guardiola in Jose Mourinho, precej zgovorna, a kajpak različne volje. Španec je prestižno lovoriko poklonil svojemu predhodniku Juppu Heynckessu, Portugalec pa je povedal nekaj ostrih tudi na račun sodnika Jonasa Erikssona.

»Zahvalo sem deležen Juppu Heynckessu, ki je poskrbel, da je bil Bayern sploh navzoč na tej tekmi. Ena sekunda je spremenila vse, toda takšen je šport. Moji fantje so igrali fantastično, priigrali so si več kot 30 priložnosti, od daleč je bilo več kot očitno, kako so si želeli to lovoriko. V pretekli sezoni so dosegli vse, v novi želijo še več. Zmagala je boljša ekipa, tista, ki si je pač priigrala več priložnosti. Izkušnje so bile na strani Chelseaja, ki ima v svojih vrstah Petra Čecha, Franka Lamparda, Johna Terryja in Ashleyja Cola, a to enostavno ni vedno dovolj,« se je po srečni zmagi smejalo Pepu Guardioli. Njemu in igralcem je čestitko poslala tudi nemška kanclerka Angela Merkel.

»Ko je Javi Martinez tik pred zdajci izenačil in Bayernu izsilil enajstmetrovke, se mi je to zdelo nepravično. Boljša ekipa je izgubila, a takšen je nogomet, s tem nimam težav,« je poudaril kontroverzni Portugalec na klopi Chelseaja, ki se je kajpak obregnil tudi ob sodnika in rdeč karton zveznemu igralcu Ramiresu v 85. minuti. »Nogomet je igra strasti in če želiš, da bodo imeli navijači kaj videti, ne ubijaš finalnih dvobojev s takšnimi rdečimi kartoni. Po mojem mnenju si Ramires ni zaslužil drugega rumenega opomina, saj je bil obračun poln podobnih prekrškov, ki jih sodnik ni sankcioniral,« je strupene puščice na račun švedskega delilca pravice Jonasa Erikssona stresal Mourinho.