Guardioli uspel nov veliki met - prihaja Bernardo Silva

Manchester City se je pred naslednjo sezono okrepil z odličnim vezistom Bernardom Silvo, ki prihaja iz Monaca.

Objavljeno
26. maj 2017 23.28
Soccer Man City Silva
N. Gr.
N. Gr.

Manchester - Pep Guardiola ni dolgo čakal na prvo odmevno okrepitev za prihajajočo sezono, v kateri bo Manchester City spet meril na sam vrh. Med sinje modre prihaja vezist Bernardo Silva, za katerega bo City Monacu odštel kar 43 milijonov funtov (49 milijonov evrov), z bonusi vred pa bi vrednost lahko narasla na vrtoglavih 60 milijonov funtov, kar bi bila Cityjeva najdražja okrepitev doslej.

»Pep Guardiola je, če že ne najboljši, pa zagotovo med najboljšimi trenerji na svetu. Ko dobiš na mizo takšno ponudbo, je nemogoče reči ne. Zelo vesel in počaščen sem, da bom v prihodnji sezoni član Manchester Cityja,« je bil s podpisom pogodbe, ki ga bo izstrelila med multimilijonarje, zadovoljen Bernardo Silva.

S tem se je prestopni rok za City šele dobro začel. Po izteku pogodb so Manchester zapustili Gael Clichy, Jesus Navas, Bacary Sagna in Willy Caballero. Ob tem so pri Cityju še potrdili, da je dveletno pogodbo z West Hamom podpisal tudi branilec Pablo Zabaleta.

Nadomestil naj bi ga Kyle Walker, bojda sta City in Tottenham tik pred dogovorom, ogledovali pa naj bi si tudi bočnega branilca Monaca Benjamina Mendyja.