Gyan se ostro brani nesmiselnih očitkov o krivdi za prijateljevo smrt

Po poročanju ganskega tiska naj bi kapetan ganske reprezentance s spiritualnim obredom zakrivil smrt reperja Castra.

Objavljeno
25. september 2014 12.06
*afp* FBL-WC2010-MATCH50-USA-GHA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Akra - Prav bizarno zgodbo okrog kapetana ganske nogometne reprezentance Asamoaha Gyana so spletli tamkajšnji mediji, češ da je 27-letni napadalec v posebnem spiritualnem obredu črne magije zakrivil julijsko smrt svojega prijatelja, priljubljenega reperja Castra, in njrgove partnerke Janet Bandu, vse zgolj z namenom, da bi si - tako ganski tisk - izboljšal svojo poklicno nogometno pot.

Okoliščine tragične nesreče še niso docela pojasnjene. Parček so namreč nazadnje videli med vožnjo z najetim vodnim skuterjem v mondenem ganskem letovišču Adi, nato je izginil v valovih in se bržkone utopil, a trupel policisti še niso našli. V tej zgodbi se je ime nekdanjega igralca angleškega Sunderlanda začelo pojavljati, ker je bil prijetelj obeh preminulih, ganski rumeni tisk pa so sumljive in še ne dokončno pojasnjene okoliščine smrti privedle do bizarnih zaključkov.

Ker pa nesmiselni očitki ne potihnejo, se je dolgoletni reprezentant, ki si trenutno služi kruh pri Al Ainu v Združenih arabskih emiratih, odločil, da bo popolnoma neutemeljene obtožbe ostro zavrnil še s sporočilom za javnost, pri katerem mu je pomagal pravni zastopnik reprezentance Kissi Agyabeng.

»Ne gre za nič drugega kot divje obtožbe in namige brez vsakršne podlage in dokazov. Najprej naj bi Gyan prijatelja ubil, nato so mediji zapisali, da ga je ugrabil, kar pa očitno še ni bilo dovolj, zato so začeli širiti nore govorice, da ga je ritualno žrtvoval v zameno za uspešno kariero,« je pojasnil Gyanov odvetnik.

»Doslej smo bili tiho in se na nesmisle nismo odzivali, vse z namenom ne ovirati policijske preiskave in ne, ker bi želeli kar koli prikrivati. Preživljali smo trenutke boleče izgube, sedma sila pa je naš molk izkoristila za pletenje norih obtožb brez dokazov. Seveda nismo krivi za njuno smrt, s katero nimamo prav ničesar. Smo v hudem šoku in bi dali vse, da bi se Castro in Janet vrnila nazaj,« je še dodal Agyabeng.