Halo, Nikozija: na Cipru tudi Rudi Zavrl

S slovensko nogometno izbrano vrsto na kvalifikacijsko gostovanje na Ciper nista odpotovala Jamin Kurtić in Dominic Maroh.

Objavljeno
10. september 2013 12.17
tlo nogomet
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Nikozija - S posebnim letalom Adrie Airways je prispel na Ciper tudi nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl. Dolgoletni prvi mož krovne nogometne hiše na sončni strani Alp bo lahko na Cipru srečal veliko starih prijateljev. »Tu sem bil najmanj dvajsetkrat,« nam je zaupal Ljubljančan, ki bo 9. novembra dopolnil 64 let. Na Ciper je odpotovala kar močna delegacija NZS. Ob predsedniku Aleksandru Čeferinu smo na letalu opazili tudi podpredsednika Franca Kopatina in Stanka Glažarja, prvega operativca zveze Ilijo Kitića, generalnega sekretarja Aleša Zavrla, pa predstavnika NZS v svetu Fundacije za šport dr. Marka Hočevarja, dolgoletnega sopotnika Zavrla st. Franca Kancilijo, nekdanjega trenerja Olimpije in Šenčurja Suada Beširevića, ki je dolgo igral prav na Cipru, in še nekatera znana imena iz nogometnega miljeja. Na Cipru je tudi šestčlanska odprava slovenskih novinarjev – trije predstavniki tiskanih medijev in trije novinarji z RTV SLO.

Brez Kurtića in Maroha

Slovenska reprezentanca bo četrto zmago v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Braziliji 2014 lovila delno oslabljena. Jasmin Kurtić, ki je takoj po tekmi z Albanijo resda zatrdil, da bo potoval na Ciper ne glede na prejeti parni rumeni karton, je po klicu iz Sassuola že odpotoval v Italijo, prav tako se je vrnil v Nemčijo srednji branilec Dominic Maroh, ki je potožil nad bolečinami v hrbtu.

Do 39 stopinj Celzija, med tekmo 30

Reprezentante so po pristanku v Larnaki, od koder jih je čakala še 40-minutna vožnja z avtobusom do Nikozije, pričakale zelo visoke temperature. Povsem drugače kot v domovini te dni na Cipru žge sonce, nebo pa je brez oblačka. V času današnje tekme (ob 21.30 po lokalnem času) naj bi bilo kar 30 stopinj Celzija, temperature čez dan pa se gibljejo celo do 35 stopinj Celzija. Vrhunec tega obdobja naj bi resda sledil v petek, ko bodo po napovedih vremenoslovcev namerili temperaturo 39 stopinj.