Handanović namignil na reprezentančno slovo

Čuvaj mreže slovenske reprezentance Samir Handanović je po številu nastopov (81) le še za Boštjanom Cesarjem.

Objavljeno
18. november 2015 10.28
nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Potem ko je sinoči v Ljudskem vrtu v povratnem dvoboju dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Franciji z Ukrajino (1:1) zbral že 81. nastop v majici z državnim grbom in se tako povzpel na drugo mesto večne lestvice, pred Zlatkom Zahovićem in zgolj še za Boštjanom Cesarjem (89), se je standardni prvi vratar Samir Handanović očitno odločil, da zapečati reprezentančno kariero.

Po sinočnjem remiju se je zavil v molk in mimo sedme sile odvihral brez komentarja o tekmi, je pa mimogrede navrgel, da je bila to njegova zadnja preizkušnja pod slovensko zastavo. Na uradno potrditev bo treba kajpak še počakati, je pa prekaljeni čuvaj Interjeve mreže že v preteklosti nakazal, da se spogleduje z reprezentantančno upokojitvijo, Srečko Katanec - če bo ostal na selektorskem stolčku - pa bo imel v novem kvalifikacijskem ciklusu tako priložnost v prvi plan postaviti mladega Atleticovega asa Jana Oblaka.

Med tistimi, ki so sinoči namignili, da bi prav tako lahko zapustili izbrano vrsto, sta bila tudi Nejc Pečnik in pordečeli Mišo Brečko.