Handanovićevi že kotirajo višje

Naši na tujem: Valter Birsa dočakal krst v Milanu, Kevin Kampl še naprej blesti v Avstriji.

Objavljeno
16. september 2013 12.11
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Ljubljana – Inter se počasi, toda zanesljivo pobira. Približno takšna je enotna ocena italijanskih medijev, ki so po razpletu derbija med Interjem in Juventusom med najbolje ocenjene akterje uvrstili tudi vratarja Samirja Handanovića.

Večkrat se je izkazalo, da lahko sprememba na trenerskem stolčku – tudi ob le rahli spremembi kadra – obrne navzgor še tako slab trend. Tudi pri Interju so zadeli v polno s prihodom Walterja Mazzarija, tvorca zadnjih uspehov Napolija. Mazzari je preporodil razrvano moštvo, ki je v minuli sezoni zasedlo neugledno 9. mesto ob bilanci 16-6-16 in razliki v golih 55:57. Handanović je prejel v povprečju 1,5 gola na tekmo, večkrat je šel po žogo v mrežo le vratar Pescare.

V novi sezoni ima igra Interja (3-5-1-1) spet rep in glavo, kar je opazilo tudi 83.000 navijačev, ki so napolnili štadion San Siro v derbiju z Juventusom. »Sarma«, ki mu je Gazzetta prisodila visoko oceno 7, je dvakrat opozoril nase; prvič po strelu Pogbaja, pri izidu 1:1 pa je snel tudi nevaren strel Vidala z glavo in imel tudi nekaj sreče. Toda – kot je o Handanoviću zapisal kronist Gazzette – sreča spremlja hrabre. Inter po treh kolih z razliko v golih 6:1 zaseda drugo mesto.

Konec tedna je bil dobre volje tudi Valter Birsa, ki je dočakal prvi nastop v majici Milana. Birsa je v drugem polčasu zamenjal nevidnega Kakaja, od katerega navijači (ne)upravičeno pričakujejo čudež, in kljub dejstvu, da se je Milan po njegovem vstopu prebil do remija v 97. minuti tekme (Balotelli z 11-m), je prejel skromno oceno 5,5. Birsa je na igrišču iskal optimalno pozicijo, ni šlo le za položaj na desnem krilu, veliko je namreč tekel tudi v sredino tik za kazenski prostor.

Izpostaviti velja vnovičen šov Kevina Kampla v Avstriji. Salzburg je v derbiju kola kar s 5:0 zmagal v Riedu, prav Kampl pa je bil z dvema goloma in podajo statistično najboljši: »Šlo je za živčno, razgreto tekmo s številnimi prekrški in kartoni. Lahko bi rekel, da smo na koncu oboji prejeli svoje. Ta zmaga je za nas lepa popotnica pred četrtkovo tekmo v evropski ligi, v kateri imamo velike načrte.«