Hiddink nogometašem Chelseaja: Poglejte se v ogledalo

Guus Hiddink je ob prevzemu Chelseaja opozoril igralce, da se bodo morali dokazati, če želijo imeti prihodnost v klubu.

Objavljeno
23. december 2015 17.59
SOC/
Š. Ro.
Š. Ro.

London - Potem ko je angleški prvoligaš Chelsea konec tedna uradno potrdil, da bo Joseja Mourinha na mestu trenerja zamenjal Guus Hiddink, ga je danes londonski klub predstavil na novinarski konferenci. Nizozemski strokovnjak je potrdil, da gre le za kratkoročno sodelovanje do konca sezone, v tem času pa bo skušal moštvo dvigniti s 15. mesta v angleškem prvenstvu.

Hiddink je bil jasen: igralci, od katerih tako vodstvo kot navijači pričakujejo več, med njimi Diego Costa, Cesc Fabregas in Eden Hazard, naj se pogledajo v ogledalo, in jih opozoril, da bodo morali dvigniti raven svoje igre, če želijo ostati v moštvu. »Govoril sem z ekipo in seveda smo se soočili s preteklostjo ter dejstvom, zakaj sem tukaj, z razlogi, zakaj smo tako nizko. A po drugi strani sem jim tudi dejal, da se v nogometu takšne stvari pač dogajajo, se pa bodo morali sami pogledati v ogledalo. Ne le za dve sekundi, temveč za dlje časa. Vsak pri sebi naj razmisli, kaj lahko odlsej prispeva, da se bomo dvignili,« je povedal. 

Hiddink je igralcem še položil na dušo, naj vseeno ne gledajo preveč nazaj. »Seveda ne moremo ignorirati tega, kar se je dogajalo, a vseeno sem jih prosil, naj pogledajo naprej, naj bodo kritični do svojih predstav in skušajo dati več za ekipo. Morajo napredovati, morajo si želeli dobro igrati. Če te želje v posamezniku ni, naj pride k meni, pa se bova takoj pogovorila,« je še dejal.

Nizozemec je Chelsea iz podobnega položaja reševal že leta 2009 in mu pomagal do naslova v pokalu FA. »Ne bi smel biti tukaj sredi sezone. To namreč pomeni, da stvari ne delujejo kot bi morale in kot si je vodstvo zamislilo na začetku sezone. A vseeno se vesel, da sem tukaj. Pred nekaj leti sem prišel v podobnem položaju in poskusil sem pomagati, tako kot so me prosili. Delal sem z veliko ljubeznijo do tega kluba,« se je navezal na prejšnjo zgodbo z modrimi. Zdaj se pripravlja na novo, Boxing Day bo dan njegove prve tekme na čelu Chelseaja proti Watfordu.

»Noben trener ne more zagotoviti treh točk vsak teden, toda važno je, da pokažemo sebi, navijačem, vodstvu, da ima ekipa pravo željo, da izbriše slab vtis z začetka sezone in bolje nadaljevati,« je še povedal Hiddink, ki ima v načrtu ostati do konca sezone. Zavrnil je še namige, da se bo v moštvo vrnil Didier Drogba, ki je ob njem na tribuni sedel na tekmi proti Sunderlandu konec tedna.