Hiddink: V Istanbul se ne vrnem več

Kot so sporočili s turške nogometne zveze so se z Guusom Hiddinkom ustno že dogovorili za prekinitev pogodbe.

Objavljeno
16. november 2011 08.51
Posodobljeno
16. november 2011 09.19
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Zagreb - Po neuspehu v kvalifikacijah za uvrstitev na Euro 2012 se Guus Hiddink najverjetneje poslavlja kot selektor turške nogometne reprezentance. Turčijo je v prvi tekmi dodatnih kvalifikacij s 3:0 premagala Hrvaška, ki si je nastop na prvenstvu nato zagotovila na včerajšnji drugi tekmi, ki se je končala z 0:0.

Mnogi so napovedovali, da bo Nizozemec rep med noge stisnil že pred včerajšnjo tekmo v Zagrebu, a se je nesrečni selektor vendarle pojavil na turški klopi. Njegova ekipa po pričakovanjih ni mogla izničiti velikega zaostanka, zato je lahko po tekmi le čestital nasprotnikom za uvrstitev na Euro, ki bo naslednje leto na Poljskem in v Ukrajini.

»Čestitam Slavenu Biliću in Hrvaški, zasluženo odhajajo na Euro. Velika možnost je, da je bila to moja zadnja tekma na čelu Turčije. Ne nameravam se vrniti v Istanbul, zdaj potrebujem odmor,« je povedal razočarani Hiddink, ki je bil znova neuspešen v dodatnih kvalifikacijah, tako kot leta 2009, ko je ruski reprezentanci uvrstitev na SP preprečila Slovenija.

Hiddink ima s Turčijo pogodbo do leta 2012, vodstvo turške nogometne zveze pa je danes že sporočilo, da so se s selektorjem sporazumo že dogovorili za prekinitev pogodbe.

»Turčija ima veliko mladih igralcev, ki se niso mogli primerjati z izkušenimi Hrvati, ki večinoma igrajo v velikih klubih in v močnih ligah. Če bi morda v Zagrebu hitro zabili gol, bi lahko bila situacija drugačna. Tega, da se nismo uvrstili na Euro, ne smemo jemati kot neuspeh. Turčija ima namreč mlado ekipo, katere čas šele prihaja,« je sklenil Hiddink.