Hodgson: Rio oprosti, napravil sem napako

Angleški selektor Roy Hodgson je na podzemni železnici neznancu razkril, da za Ria Ferdinanda ni več prostora v reprezentanci.

Objavljeno
04. oktober 2012 19.03
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - Selektor angleške izbrane vrste Roy Hodgson je nespretno odgovoril na pritisk angleške javnosti, ki je zahtevala naj v reprezentanco vnovič vpokliče zvezdnika Manchester Uniteda Ria Ferdinanda.

Kot je znano, je nedolgo nazaj John Terry zaradi rasističnih obtožb in preiskave Angleške nogometne zveze končal reprezentančno kariero. Angleži sedaj v reprezetanci najbolj pogrešajo izkušenega branilca, ki bi znal poveljevati zadnji vrsti, pravi mož za to nalogo naj bi bil prav Ferdinand. 

Toda Hodgson ostaja zvest svojim prepričanjem, saj je še enkrat več spregledal Ferdinanda in vpoklical 25-letnega branilca Stoke Cityja Ryana Shawcrossa. Ob tem si je privoščil tudi velik komunikacijski spodrsljaj, saj se je na londonski podzemni železnici zapletel v pogovor z neznancem in mu razkril, da tudi Ferdinand lahko mirno zaključi reprezentančno kariero, saj bo v kratkem dopolnil 34 let, hkrati pa že dolgo ni igral za reprezentanco.

Zgodba se je seveda hitro znašla na naslovnicah otoških športnih časopisov. Danes je pred novinarje skesano stopil Hodgson in se javno opravičil sicer enemu najboljših angleških branilcev.

»Razočaran sem, ker je zgodba na tak način prišla v javnosti, hkrati pa bi se rad opravičil Riu Ferdinandu. Seveda nisem dejal, da je njegova reprezentančna kariera končna. Na podzemni postaji je bilo veliko ljudi, ki so me spraševali o njegovi vlogi v reprezentanci, sam pa sem dejal le, da ga tokrat ne bom vpoklical. Napravil sem napako, za kar mi je zelo žal in se tudi opravičujem,« se je s pepelom posul Hodgson.

Dodal je še, da se bo Ferdinandu opravičil tudi osebno in da tovrsten način komuniciranja nikakor ne sodi na tako visoko raven, kot je reprezentančna. »Ni naloga selektorja, da igralca obvesti o zaključku njegove reprezentančne kariere, saj tovrstno odločitev sprejme igralec sam. Vseeno pa lahko potrdil, da na Ferdinanda ne bom računal na naslednjih dveh kvalifikacijskih tekmah za SP, saj menim, da imamo dovolj nogometašev, ki lahko nadomestijo Terryja. Toda prav lahko se Ferdinand znajde v reprezentanci v prihodnosti,« je še sklenil angleški selektor, ki je sicer prav danes razkril seznam igralcev za dvoboja s San Marinom in Poljsko.