Hodgsonu finsko državno odlikovanje

Selektor angleške nogometne reprezentance Roy Hodgson je bil za svoje delo na Finskem nagrajen z redom finskega leva.

Objavljeno
29. september 2012 22.48
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Helsinki - Angleški nogometni strateg Roy Hodgson je bil s strani Finske deležen prav posebne časti, saj so mu predstavniki te države podelili viteški naslov.

Hodgson si je tega prislužil zaradi dobrega dela s finsko reprezentanco, ki jo je vodil od januarja 2006 do novembra 2007, v kratkem času pa Finsko povzpel na 33. mesto Mednarodne nogometne zveze (FIFA).

Finski predsednik Sauli Väinämö Niinistö, nekdanji predsednik finske nogometne zveze, je delo Angleža nagradil s podelitvijo državnega odlikovanja, reda finskega leva. »Hodgson je zaslužen za dvig nogometne kulture na Finskem, ki je v mednarodnem prostoru postala bolj prepoznavna tudi po nogometu,« je ob tem sporočil finski veleposlanik v Veliki Britaniji Pekka Huhtaniemi.

»Res sem užival v obdobju, ko sem bil selektor na Finskem. Ne le zaradi nogometa, tudi drugače zaradi stvari, ki sploh niso bile povezane s športom, mi je bilo v užitek delati na Finskem. Upam, da bom te že zdaj odlične odnose v prihodnosti še nadgradil,« je bil podeljenega naslova vesel 65-letni Hodgson.