Hude kazni za navijače Bastie, incident v Frankfurtu 

Po izgredih na tekmi med Bastio in Lyonom sta francoska nogometna zveza in policija kaznovali tako klub kot posameznike.

Objavljeno
24. april 2017 20.06
TOPSHOT-FBL-EUR-C3-LYON-BESIKTAS
N. Gr.
N. Gr.

Bastia - Navijači Bastie veljajo za ene najhujših v Franciji, poleg tega je tudi varnost na njihovem štadionu precej pomanjkljiva. Izgredi so se v preteklosti že dogajali, dogodki pa so dosegli vrelišče na tekmi proti Lyonu. Pred tekmo so domači navijači vdrli na igrišče in napadli nogometaše gostujoče ekipe, med polčasoma pa so izgred ponovili.

Sodnik je imel dovolj in je tekmo prekinil, tokrat pa je dogodke ostro obsodil tudi klub. Skupaj s policijo so odprli preiskavo in danes so pridržali pet posameznikov, ki naj bi bili med vodilnimi v incidentu. Vse čaka dosmrtna prepoved obiska nogometnih tekem v Franciji, precej verjetno pa se bodo znašli tudi pred sodnikom za prekrške.

V težavah tudi navijači Frankfurta

Tudi v Nemčiji imajo v zadnjem času težave z navijaškimi izgredi. Po seriji nacističnih vzklikov in transparentov v preteklih sezonah se je policija odločila za poostrene varnostne ukrepe na štadionih, kar je razjezilo navijaške skupine. Frankfurtove organizirane skupine slovijo kot ene najbolj bojevitih in nagnjenih nasilju, za incident so poskrbeli tudi na zadnji prvenstveni tekmi proti Augsburgu.

Med tekmo so razobesili transparent, ki se je v prevodu glasil »Za vsake varnostni ukrep ... mrtev policaj«. Nemška nogometna zveza (DFB), klub in policija so se takoj odzvali in ostro obsodili takšno početje, policija pa bo s pomočjo videoposnetkov skušala identificirati navijače, ki so transparent dvignili v zrak. Najbrž jih čaka tudi kazenski pregon, v kolikor bo policija pri lovu na huligane uspešna.