Ibrahimovič bo izpustil mestni derbi, Berlusconi želi vrnitev Kakaja

Napadalec AC Milana Zlatan Ibrahimovič si je zaradi nešportne poteze na obračunu z Barijem prislužil tri tekme prepovedi igranja, kar pomeni, da bo prisiljen izpustiti derbi z mestnim tekmecem Interjem. Predsednik Milana Silvio Berlusconi pa je izjavil, da bi Kakaja odprtih rok sprejeli nazaj v klub.

Objavljeno
15. marec 2011 12.08
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Moštvo Milana v italijanski serie A sicer zaseda prvo mesto, a so si minuli konec tedna na obračunu z zadnjeuvščenim Barijem privoščili spodrsljaj, saj so pred domačimi navijači uspeli osvojiti zgolj točko (1:1). »Rossoneri« pa se bolj kot s slabim izidom ukvarjajo z nešportno potezo njihovega najučinkovitejšega napadalca v tej sezoni Zlatana Ibrahimoviča, ki je v 73. minuti v predel trebuha namerno udaril Marca Rossija in si upravičeno prislužil rdeči karton.

Vodstvo italijanske lige je v ponedeljek sporočilo, da bodo »Ibro« kaznovali tudi s prepovedjo igranja na prihodnjih treh tekmah, kar pomeni, da bo prisiljen izpustiti veliki mestni derbi proti Interju, ki bo na sporedu 3. aprila. Vodstvo rdeče-črnih se je na kazen sicer že pritožilo, a bo Šved zagotovo moral izpustiti obračune proti Palermu, Fiorenitni in mestnemu tekmecu Interju.

Berlusconi želi Kakaja

Po dolgem času pa se je oglasil tudi predsednik kluba in italijanski premier Silvio Berlusconi, ki je dejal, da bi na San Siru odprtih rok sprejeli vrnitev Brazilca Kakaja, ki je v preteklosti kar šest let nosil dres »rossonerov«. Njegova prihodnost pri Realu iz Madrida je vse prej kot svetla, zato nekateri medijo že nekaj časa namigujejo, da bi se Kaka znal vrniti v klub, kjer je pravzaprav dosegel svetovno slavo.

»Vrnitev Kakaja? Seveda bi nas zanimal njegov prihod. Gre za odličnega nogometaša in dobro osebo. O denarju nisem govoril še z nikomer, tudi z Gallianijem (direktor kluba) ne. Prav tako ničesar ne vemo o njegovi telesni pripravljenost, a kljub temu ga čakamo odprtih rok,« je po poročanju italijanske Gazzetta dello Sport dejal Berlusconi.

Nešportno potezo Ibrahimoviča si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku