Ibrahimović: Če Milan potrebuje pomoč...

Švedski napadalec je v tej sezoni zabil več golov kot vsi igralci Milana skupaj. Sedaj želi pomagati nekdanjemu klubu.

Objavljeno
11. oktober 2012 14.02
Portugal Soccer Chamspions League
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Milano/Pariz - Če bi zapisali, da je Zlatan Ibrahimović eden najbolj muhastih nogometnih superzvezdnikov, bi pravzaprav odkrivali toplo vodo.

AC Milan je v želji po zakrpanju velike luknje v klubski blagajni letos poleti odličnega švedskega napadalca v paketu s Thiagom Silvo prodal bogatemu Paris Saint-Geraminu. Poteza je razjezila Ibrahimovića, ki je na račun rossonerov izrekel kar nekaj kritik, saj se je (morda celo upravičeno) čutil izdanega.

Toda po le nekaj mesecih je visokorasli Šved obrnil ploščo in dejal, da bo imel Milan vedno posebno mesto v njegovem srcu. Celo več, rade volje bi rdeče-črnim pomagal na pota stare slave. Rossoneri so prvenstvu pričeli zelo slabo, po sedmih kolih zasedajo skromno 11. mesto. Prepričali niso niti v ligi prvakov, po dveh kolih imajo na svojem računu štiri točke.

»Milanu privoščim vse najboljše. Tam sem bil srečen, saj sem imel občutek, da tja spadam. Če bi danes lahko izbiral, bi se zagotovo vrnil v klub in mu pomagal iz težavnega položaja,« je malce presenetljivo dejal Ibrahimović, ki se je sicer v Parizu odlično znašel. V tej sezoni francoskega prvenstva je namreč zabil že devet golov, kar je več kot celotno moštvo Milana skupaj. Italijanski viceprvaki so namreč mrežo tekmecev v serie A načeli le šestkrat. 

»Ponavadi se ne vračam v ekipe, kjer sem že igral, toda Milan je nekaj posebnega. To je fantastičen klub. Upam, da bo moštvo vendarle ujelo pravi ritem in stopilo na zmagovita pota. Resnično upam, da se jim bo v prihodnosti nasmehnila sreča. Če potrebujejo pomoč, vedo kje me lahko najdejo,« je še dodal kapetan švedske reprezentance.

Njegova vrnitev bi zagotovo pomirila vročekrvne navijače rossonerov, ki že nekaj časa zahtevajo skalp trenerja Massimiliana Allegrija. Lastnik kluba Silvio Berlusconi naj bi tako že aktiviral prvega operativca Adriana Gallianija in mu zaupal težko nalogo: na San Siro mora zvabiti Pepa Guardiolo, cena naj menda ne bi bila pomembna.

Prav zato se zdi vrnitev Ibrahimovića v lombardijsko prestolnica nemogoča, saj je javno znano, da se Šved in Guardiola ne razumeta, kar se je potrdilo tudi v času, ko je Pep še sedel na klopi katalonskega velikana.