Ibrahimović razkriva: Bilo je sanjsko, dokler ni spregovoril Messi

Zlatan Ibrahimović bo v prihodnjih dneh izdal novo avtobiografijo, v kateri med drugim razkriva ozadje spora s Pepom Guardiolo.

Objavljeno
03. november 2011 15.32
Posodobljeno
03. november 2011 16.06
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Milano - 15. novembra bodo izdali težko pričakovano novo avtobigrafijo slovitega nogometaša Zlatana Ibrahimovića, ki nosi preprosto ime »Jaz sem Zlatan Ibrahimović« (v originalu: Jag är Zlatan Ibrahimović). V knjigi bo med najbolj zanimivi poglavji tisto, ki govori o obdobju, ko je švedski napadalec nosil dres Barcelone.

Že sedaj so v javnost pricurljali nekateri sočni izseki, ki so jih danes objavili številni švedski časniki, v ospredju pa so predvsem njegovi verbalni obračuni s strategom Pepom Guardiolo. Ibrahimović je v katalonsko prestolnico pripotoval leta 2009 za odškodnino 40 milijonov evrov, v nasprotno smer pa se je odpravil Samuel Eto’o, ki je oblekel dres milanskega Interja.

Kot je zapisal Šved, so bili prvi meseci njegovega življenja v Barceloni sanjski, blestel je tudi na zelenici, saj je na uvodnih sedmih tekmah zabil prav toliko golov, nato pa so se pričelke nepričakovane težave.

»Vse skupaj je bilo kot otroške sanje, saj sem imel občutek, kot da hodim po oblakih. Začelo se je sanjsko, toda nato je spregovoril Messi. Želel je igrati v konici napada in ne na krilu, zato so sistem igre iz 4-3-3 spremenili v 4-5-1. Žrtvovali so me, saj na zelenici nisem imel več potrebne svobode. Zahteval sem sestanek z Guardiolo, kjer sem želel razčistiti nastalo situacijo brez prepira, toda v prihodnjih dneh me je nato začel ignorirati,« v svoji avtobigorafiji razkriva Ibrahimović.

V nadaljevanju Ibra označi preostali člane Barcelone za »šolarčke, ki slepo sledijo trenerju«, medtem ko je bil sam vedno znova poln vprašanj, a se je v dobro ekipe vendarle skušal prilagoditi nastali situaciji. Ko je imel vsega dovolj, je prekršil klubska pravila in se na trening pripeljal s svojim ferrarijem ter tako povzročil prvega od vrste manjših škandalov.

Do hudega spora z Guardiolo pa je prišlo po zmagi nad Villarealom s 4:1, Ibrahimović pa je na zelenici preživel skromnih pet minut. »Pep se me je lotil verbalno, meni pa so popustili živci. Dejal sem mu: Nimaš jajc, p**** se boš pred Mourinhom in verjetno še kaj hujšega,« je zapisal visokorasli Šved.

Pojasnuje, da je na predlog svoje žene nato skušal pogovoriti z Guardiolo, a se slednji na njegove predloge ni odzival. Celo več, še naprej naj bi se znašal nad Ibrahimovićem, kar je nato kmalu pripeljalo do njegovega odhoda k AC Milanu. Že v prvi sezoni pri rdeče-črnih je hitro dokazal svojo kakovost, saj je na 28 tekmah zabil 14 golov in rossonerom pomagal priti do naslova italijanskih prvakov.