Ibrahimoviću nova pogodba in dodaten milijon

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović je s klubom Paris St. Germain podaljšal pogodbo do leta 2016.

Objavljeno
25. september 2013 00.05
TOPSHOTS-FBL-FRA-LIGUE1-PSG-MONACO
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - Nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je v sledil soigralcema Thiagu Silvi in Marcu Verattiju ter z vodstvom kluba Paris St. Germain podpisal novo pogodbo. S francoskimi prvaki bo tako ostal še dodatno leto, do junija 2016. Švedski reprezentant je ob selitvi iz Milana s klubom katarskih lastnikov sicer podpisal triletno sodelovanje.

»V Evropi ne bi mogel imeti večjih ambicij, kot jih imam pri tem klubu. Enostavno želim, da PSG postane največji klub v moji karieri. Ta klub je namreč kakor jaz: ni sanj, ki bi ga zadovoljile,« je Ibra povedal za klubsko spletno stran.

Po poročanju francoskih medijev, Ibrahimoviću nova pogodba kajpak nosi tudi zajetnejši kupček denarja. Njegova plača naj bi se s 14 zvišala na 15 milijonov evrov.

»Ibrakadabra« je sicer doslej upravičil vrtoglavo odškodnino, ki jo je zanj odštel francoski klub. V 34 tekmah prejšnje sezone je namreč zadel 30 golov in bil eden najbolj zaslužnih, da je PSG po letu 1994 spet postal francoski prvak. Šved z bosanskimi koreninami je poskrbel tudi, da se je klub prebil do četrtfinala lige prvakov, kjer ga je nato izločila Barcelona.