Iličićev agent: Josipu se godi velika krivica

Ružnić: Josip ni bil nikoli težaven, reprezentance za svojo kariero ne potrebuje. Prebil se je sam, z lastnim trudom in igrami.

Objavljeno
01. oktober 2014 15.02
Posodobljeno
01. oktober 2014 15.02
iza-nogometna reprezentanca
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Na današnjem seznamu reprezentantov, na katere bo nogometni selektor Srečko Katanec računal v prihodnjih dveh kvalifikacijskih dvobojih za evropsko prvenstvo 2016 s Švico in Litvo, najbolj očitno manjka ime zveznega igralca italijanske Fiorentine Josipa Iličića. »Tokrat ga ni zraven, ni pa odpisan in ni nič narobe. Vendar pa od igralcev zahtevam določene stvari. Potrebujem lačne, željne igralce, ne slavnih. To mora biti pri nas prvi kriterij. Še z nekaterimi, ki so na seznamu, se bo treba usesti in pogovoriti, kako stvari stojijo,« je bil konkreten selektor Katanec.

Na njegovo potezo se je za slovenske spletne medije bliskovito odzval Iličićev agent Amir Ružnić, ki ni mogel skrivati ogorčenja. »Josip je v šoku. Kaj bo storil zdaj, ne vem, ker se v njegove odločitve ne vmešavam. Je pa dejstvo, da se zgodovina ponavlja. Selektor ima težave z vodenjem igralcev, ki so dodana vrednost. Očitno potrebuje enajst obrazov, igralcev, ki so sposobni sami odločiti tekme, pa pač ne,« je za Nogomanio poudaril Ružnić.

»Josip ni bil nikoli težaven, reprezentance za svojo kariero ne potrebuje. Prebil se je sam, z lastnim trudom in igrami. Vselej se je s ponosom in veseljem odzval selektorjevemu vabilu. Na Cipru je igral pod injekcijo. Njegovi igra, kariera, odnos povedo vse. Mislim, da se mu godi velika krivica. To, da Iličić ne igra za Slovenijo, je tako, kot da hrvaški selektor ne bi vabil Luke Modrića je ogorčeno končal Ružnić.