Iličić zaradi poškodbe gležnja manjkal na treningu v Stožicah

Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah opravila trening pred petkovo tekmo z Albanijo. Med vadečimi Nejc Pečnik.

Objavljeno
04. september 2013 20.54
nogomet
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Ljubljana - Pred petkovo pomembno kvalifikacijsko tekmo za SP 2014 z Albanijo so slovenski nogometaši pod vodstvom selektorja Srečka Katanca danes opravili trening na igrišču v Stožicah.

Na njem zaradi poškodbe gležnja ni sodeloval Josip Iličić. Član Fiorentine se je poškodoval na torkovem popoldanskem treningu (tam je preventivno manjkal tudi Kevin Kampl, ki pa je danes normalno vadil), danes pa je ostal v hotelu. Selektor Srečko Katanec je tudi zaradi njegovega vprašljivega nastopa v reprezentanco naknadno poklical Nejca Pečnika iz Crvene zvezde.

Katanec ima še vedno nekaj nerešenih vprašanj za obrambo, saj zaradi kazni ne more igrati nosilni steber zadnje vrste Boštjan Cesar. Eden tistih, ki bodo bržčas začeli, je Branko Ilić. Ta na jesenskem obračunu v Albaniji, ki ga je zaznamovalo močno deževje in razrito igrišče, ni sodeloval pri porazu Slovenije z 0:1. »Pač, tista tekma je bila nekaj posebnega, tudi zaradi terena, ki je bil takšen, kot je bil. Malce nesrečno smo izgubili, lahko pa bi tudi zmagali. Potruditi se moramo, da nas tokrat sreča nagradi,« je pred današnjim treningom razmišljal Ilić.

»Vemo, kaj moramo narediti, in vemo, kako pomembne so te točke. Biti moramo pametni, zbrani, tekmo začeti pametno in ne 'jurišati'. Potem pa bomo videli, kako se bo rezultat obrnil. Upam, da bomo hitro zadeli in da ne bomo v zadnjih 20 minutah šli z glavo skozi zid,« je dejal in tudi razkril, da so si Slovenci že pogledali posnetke albanske igre in jo analizirali.

»Pogledali smo posnetke in videli, od kod preti nevarnost. Albanci so nevarni, imajo nekaj prednosti, a tudi slabosti. Njihova glavna nevarnost je ta, da 'jurišajo' v napad s šestimi, sedmimi igralci, a zato puščajo luknje v obrambi, «je pojasnil 30-letni branilec in dodal, da se zaveda, kaj morajo narediti za razmišljanje o poti v Brazilijo.» Vemo, kaj je naše delo - da čim bolje igramo, da damo svoj maksimum. Vse štiri tekme moramo zmagati, če hočemo še razmišljati o Braziliji. Prva je tekma z Albanijo, o naslednjih bomo razmišljali pozneje,« je zaključil Ilić.

Slovenija, trenutno 45. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, je nazadnje z Albanci (38.) na težkem igrišču v Tirani lani jeseni izgubila z 0:1, pred tem pa se je z njo pomerila petkrat. Na štirih kvalifikacijskih (za EP 2000 in 2008) ter eni prijateljski tekmi je dosegla tri zmage in dvakrat igrala neodločeno.