Iličićev naslednji izziv spet v Baslu

Evropska liga: v akciji več klubov slovenskih legionarjev. Fiorentini dovolj že točka.

Objavljeno
26. november 2015 08.06
afp*Ilicic FIORENTINA-SEVILLA
J. S.
J. S.
Ljubljana – Potem ko so svoje opravili udeleženci lige prvakov, bo drevi na delu tudi 48 klubov v evropski ligi. Med številnimi nogometaši bo aktivnih tudi nekaj slovenskih legionarjev, derbi večera pa se obeta v Baslu, kjer bo gostovala Fiorentina z Josipom Iličićem.

Iličićev zadnji spomin na Basel gotovo ni najlepši, saj je povezan z gostovanjem slovenske reprezentance v Švici in izgubljeno tekmo po vodstvu Slovenije z 2:0. Prav »Jojo« je imel tedaj v nogah priložnost za povišanje vodstva na 3:0, a se mu na žalost ni izšlo.

Tudi drevišnji izziv za Fiorentino ne bo veliko manjši. Basel je tipično »domače« moštvo, kar so v zadnjih letih na štadionu St. Jakob Park (38.000) spoznali tudi Valencia, Tottenham, Roma, Sporting. Liverpool, Chelsea, Manchester United in Bayern.

Basel 9, Fiorentina 6, Lech in Belenenses po 4 – to je vrstni red skupine I, v kateri bo nocoj še tekma Belenenses – Lech. Bržčas bi se Italijani sprijaznili že s točko, s katero bi v zadnjem kolu mirno pričakali dvoboj s Portugalci v Toskani.

Trener Fiorentine Paulo Sousa naj bi začel tekmo v Baslu v postavitvi 3-4-2-1, pri čemer naj bi za napadalcem Nikolo Kalinićem igrala prav Iličić in Mati Fernandez.

Tudi St. Etiennu (brez Roberta Berića) bi na gostovanju pri Rosenborgu zadostovala točka, s katero bi Francozi ohranili na varni razdalji neugodni Dnipro. Tekma najvišjega ritma se obeta v Augsburgu (Tim Matavž), kjer bo gostoval Bilbao, Partizan (Gregor Balažic) bo gostoval v Alkmaarju, Villarreal (Bojan Jokić) pa se bo doma pomeril z dunajskim Rapidom.