Immobile za zlati čevelj premagal Ronalda

V sobotnem zadnjem kolu italijanskega nogometnega prvenstva bo znana tudi prvoligaška usoda moštva Lecce, za katero igra slovenski reprezentant Žan Majer.

Objavljeno
30. julij 2020 09.25
Posodobljeno
30. julij 2020 09.37
Sijajno sezono bi lahko Ciro Immobile zaokrožil s strelskim rekordom, zlati čevelj za najboljšega strelca v Evropi pa je že v njegovih rokah. FOTO: Filippo Monteforte/AFP
Ljubljana - Neznank je tako rekoč konec. Cristiano Ronaldo je izgubil strelski dvoboj s Cirom Immobilejem za naziv najboljšega strelca v italijanskem prvenstvu. Tekmo pred koncem je Ronaldo pri 31 golih, Immobile pa pri 35.

Tridesetletni Immobile je bil strelec proti že odpisani Brescii (2:0), s čimer je ogrozil rekordni dosežek Gonzala Higuaina iz sezone 2015/16, ko je v dresu Napolija zabil 36 golov. Priložnost, da ujame Argentinca ali ga prehiti, bo imel v soboto na zahtevnem gostovanju pri Napoliju. Toda rimski ostrostrelec ima še en razlog za odpiranje šampanjca, pristreljal si je prestižno lovoriko za najboljšega strelca v Evropi, zlati čevelj.

Rimski klub ostaja v boju za drugo mesto.


Pet tekem v dvanajstih dnevih


Nogometaši Rome so si z zmago v 37. kolu italijanskega prvenstva na gostovanju v Torinu (3:2) zagotovili peto mesto v serie A in s tem tekmo pred koncem prvenstva tudi že uvrstitev v evropsko ligo. Juventus, ki je osvojil še deveti zaporedni naslov italijanskega prvaka, je doživel šesti poraz to sezono in z 0:2 klonil v gosteh pri Cagliariju.

image
Na Sardiniji Cristianu Ronaldu ničesar ni šlo od nog. FOTO: Alberto Lingria/Reuters


»Samo v serie A je možno igrati pet tekem v dvanajstih dnevih,« je potožil trener stare dame Maurizio Sarri in napovedal, da bo v zadnji tekmo proti Romi uporabil večino igralcev iz moštva do 23 let.

Sarrijeva jeza je upravičena. Juventus se bo 7. avgusta v povratni tekmi osmine finala lige prvakov pomeril z Lyonom. Prvo tekmo je izgubil z 0:1.

Fiorentina je s 4:0 premagala Bologno zahvaljujoč trojčku Federica Chiese, ki je zadel v 48., 54. in 89. minuti, en gol je dosegel Nikola Milenković (74.).

Nogometaši Milana so s 4:1 premagali Sampdorio, kljub zmagi in šestemu mestu pa morajo rdeče-črni v kvalifikacije za evropsko ligo, saj si je sedmouvrščeni Napoli kot zmagovalec italijanskega pokala že zagotovil nastop v Evropi. Rdeče-črni so sicer prvaki pokoronskega prvenstva, saj so pod taktirko izjemnega 38-letnega Zlatana Ibrahimovića osvojili kar 27 točk od 33 možnih. Ibrahimović je letos v 17 tekmah dosegel devet golov, zaradi česar bi utegnil podaljšati sezono v Milanu za še leto dni.
 

Lecce ali Genoa?


Lecce je z zmago na gostovanju pri Udineseju z 2:1 ostal v igri za obstanek med elito, Genoa pa je na gostovanju pri Sassuolu doživela visok poraz z 0:5.
Edino vprašanje je še, ali se bodo v serie B preselili nogometaši Lecceja ali Genoe, ki v zadnji krog prvenstva vstopajo s točko prednosti. Slovenski reprezentant Žan Majer je v Vidmu igral od 58. minute, ko je zamenjal strelca prvega Leccejevega gola Marca Mancosuja.