Independent: Vida je verjetno najbolj neumen nogometaš na svetu

Igralec Dinama je na klubskem avtobusu odprl pivo, kar ni ušlo svetovnim medijem. Najbolj ostri so bili pri Independentu.

Objavljeno
26. september 2012 18.17
tre*TRENING DINAMA
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Zagreb - Včeraj smo poročali o nenavadni potezi nogometaša Dinama Domagoja Vide, ki si je na poti na tekmo v Vrsar na klubskem avtobusu odprl pivo. Trener Ante Čačić je ponorel in igralca vrgel z avtobusa, za sankcijo se je odločilo tudi vodstvo zagrebškega kluba in ga kaznovalo s kar 100.000 evri kazni.

Novica pa ni ušla niti svetovnim medijem, najbolj so si Hrvata privoščili na Otoku. Eden najbolj branih časnikov Independent si je tako izposodil reklamni slogan neke danske pivovarne, ki svoje izdelke opisuje kot »verjetno najboljše pivo na svetu«. Pri britanskem časniku so njihove besede malce obrnili in zapisali da je 23-letni Vida »verjetno najbolj neumen nogometaš na svetu«.

Hrvaški selektor Igor Štimac se je vzdržal komentarja, saj se »tovrstne stvari rešujejo na klubski ravni«, bolj zgovoren pa je bil nekdanji Dinamov trener Vahid Halilhodžić. »Ne vem ali je bila to neke vrste šala ali provokacija. Nikoli v karieri mi nobeden od igralcev ni naredil česa takega. Ne vem kako bi odreagial sam. Morda bi z njim zapustil avtobus in dokončal pivo,« se je pošalil Halilhodžić in dodal: »Vodstvo kluba se je odločilo pravilno. Takšna poteza mora biti kaznovana«.

Vse skupaj se je bolj zabavno zdelo hrvaškemu reprezentantu Vedranu Čorluki, ki je na svojem facebook profilu objavil sliko Vide in spodaj zapisal »Heroj in ne zločinec«.