Infantino: Finančno stanje Fife je solidno

Fifa za leto 2018 načrtuje profit v višini milijarde dolarjev, večino od tega ji bo zagotovila prodaja televizijski pravic.

Objavljeno
08. maj 2017 14.51
UAE-SPORT-CONFERENCE-DUBAI-FIFA
A. V., STA
A. V., STA
Manama - Čeprav so pred časom sporočili, da je Mednarodna nogometna zveza v prvih mesecih novega leta pridelala 369 milijonov ameriških dolarjev izgube, je predsednik krovne organizacije Gianni Infantino delegatom azijske zveze na kongresu v Bahrajnu sporočil, da skrbi ni in da je finančno stanje solidno.

"Čeprav nekateri pišejo in govorijo vse mogoče, moram potrditi, da je stanje stabilno in zadovoljivo," je dejal in dodal, da je povsem normalno, da Fifa tri leta posluje z izgubo, a vse nadoknadi tisto leto, ko je na sporedu svetovno prvenstvo: "To je naš običajni poslovni model."

Fifa za leto 2018 načrtuje profit v višini milijarde dolarjev, večino od tega ji bo zagotovila prodaja televizijski pravic za prenos svetovnega prvenstva v Rusiji. Po korupcijski aferi leta 2015 so imeli pri zvezi sicer nekaj težav s pridobivanjem sponzorjev, a tudi v tem segmentu se reči izboljšujejo, pred dnevi je podpisala pogodbo z letalsko družbo Qatar Airways, ki bo poleg svetovnega prvenstva leta 2018 in 2022 tudi sponzor pokala konfederacij. Qatar Airways bo na mestu uradne letalske linije največjih tekmovanj zamenjal družbo Emirates, ki se je po podkupovalni aferi umaknila.