Iniesta bo zaradi poškodbe zamudil uvod v ligo prvakov

Nogometaš Barcelone Andres Iniesta bo moral zaradi poškodbe mišice na desni nogi počivati od 10 do 15 dni.

Objavljeno
12. september 2012 22.57
SOCCER-WORLD/GEORGIA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelona - Španski nogometaš Andres Iniesta si je na sinočni kvalifikacijski tekmi za SP 2014 z Gruzijo poškodoval mišico na desni nogi, zato so mu zdravniki predpisali od 10 do 15 dni počitka. To pomeni, da bo najboljši evropski nogometaš po izboru UEFA, zamudil uvodno tekmo lige prvakov, na kateri se bo moštvo Barcelone naslednjo sredo pomerilo z moskovskim Spartakom.

Iniesta bo počival tudi to soboto na tekmi španskega prvenstva primera division proti Getafeju. Poleg Inieste je ta čas na seznamu poškodovanih tudi branilec Jordi Alba, ki je obolel in ima gripo, tako da se pred petkom ne bo vrnil na igrišča.

Trenerju Titu Vilanovi bo sicer že na razpolago David Villa, ki se je nedavno vrnil po dolgotrajni poškodbi. A španski reprezentant, ki si je lani decembra zlomil nogo, meni, da potrebuje še nekaj tekem, da se povsem uigra. »Več mesecev sem okreval, skoraj osem sem jih preživel brez nogometa, vrnitev pa seveda zahteva svoj čas. Moram biti potrpežljiv, prehitra vrnitev ne bi bila dobra za nikogar,« je povedal 30-letnik, ki se je sicer že na prvi tekmi po vrnitvi vpisal med strelce.

Barca je ta čas na prvem mestu v španskem prvenstvu, potem ko je v uvodnih treh krogih iztržila tri zmage; pred branilcem naslova, madridskim Realom, ima tako ob začetku sezone pet točk prednosti.