Inter presenetil tudi van Gaala

Po včerajšnji zmagi Bayerna na gostovanju v Milanu v osmini finala lige prvakov, je bil trener Louis van Gaal kajpak zadovoljen s predstavo svojega moštva, a kot je dejal, ga je s svojim odločnim pristopom prijetno presentil tudi Inter.

Objavljeno
24. februar 2011 14.34
Š. Ro. delo.si
Š. Ro. delo.si
Milano - Po včerajšnji zmagi Bayerna v prvi tekmi osmine finala lige prvakov nad Interjem, je trener Louis van Gaal kajpak žarel od zadovoljstva. Njegovi varovanci so namreč edini in zmagoviti zadetek dosegli v zadnji minuti srečanja - po ubranjenem strelu Arjena Robbna je žogo v mrežo pospravil Mario Gomez. S tem so se Bavarci na najlepši način maščevali lanskim evropskim prvakom za poraz v finalu najmočnejše nogometne lige.

Van Gaal je po zmagi samozavestno zatrdil, da je Bayern absolutni favorit za uvrstitev v nadaljevanje, vseeno pa pohvalil tudi tekmece. Kot je dejal, ni pričakoval tako odločnega pristopa Interja, čigar igra se je po odhodu Joseja Mourinha močno spremenila. Tokrat niso iz obrambnega položaja le čakali na napako nasprotnikov, temveč so kazali močno željo po zmagi. »Presenečen sem bil nad pristopom Italijanov. Za nami je odlična in privlačna tekma, verjamem, da so vsi uživali v predstavi,« je povedal van Gaal. »Zdaj imamo seveda boljše možnosti za napredovanje, toda vseeno bomo morali doma prikazati dobro predstavo, saj je tudi Inter izjemno močna ekipa, ki lahko doseže zadetek v gosteh,« je še dejal in priznal, da so imeli njegovi nogometaši tudi nekaj sreče, da so zadeli prav v zadnji minuti.

»Glede na to, da smo povsem spremenili način igre, smo lahko zadovoljni s prikazanim. Včasih je med izidom 1:0 in 0:0 zelo majhna razlika. S takšno željo po zmagi moramo nastopiti tudi na povratni tekmi v Münchnu,« pa je povedal trener Interja, Leonardo, ki je v prvi enajsterici v konico napada poslal le Eto'oja in bil zaradi tega tudi tarča kritik, češ, da bi moral napad okrepiti še s kakšnim igralcem. »Vedno imaš veliko različnih možnosti, a odločitev pač sprejmeš glede na to, kakšno bazo igralcev imaš na voljo. Ne glede na to, da je bil v špici le eden napadalec, nam priložnosti za zadetek ni manjkalo,« je kritikom odgovoril Leonardo.

Ferguson doma pričakuje na boljšo predstavo

Nič kaj zadovoljen z neodločenim izidom in igro brez zadetkov ni bil trener Manchester Uniteda Alex Ferguson, čigar varovanci so v drugi tekmi osmine finala gostovali v Marseillu. »Zelo pomembno je doseči zadetek na gostovanju, tega nismo storili, zato sem nad tekmo precej razočaran,« je o predstavi, v kateri rdeči vragi niso resneje ogrozili vrat Francozov, povedal Ferguson.

Vseeno je ostal optimističen pred povratno tekmo na Old Traffordu. »Izid je povsem pravičen. Priznati moram, da nas je Marseille dobro zapiral, da nismo prišli do strela. A doma bo povsem druga tekma, tam bomo močnejši,« je še napovedal škotski strokovnjak, ki je sicer hudoval nad prekrškom branilca Stephana M'Bia nad Waynom Ronneyem v zadnjih minutah srečanja. Grob štart nad angleškim napadalcem bi si po njegovem mnenju zaslužil rdeč karton.