Inter rešil italijansko čast, Manchester United suvereno

Na povratni tekmi osmine finala nogometne lige prvakov je Bayern po zmagi v Milanu z 1:0, tokrat zelo nesrečno izgubil. Inter je z zadetkom Pandeva v 88. minuti povedel s 3:2 in tako zaradi doseženega zadetka več v gosteh napreduje med najboljših osem. Med četrtfinalisti pa bo nastopil tudi Manchester United, ki je bil z 2:1 boljši od Marseilleja.

Objavljeno
15. marec 2011 21.02
Vasja Bobič, delo.si
Vasja Bobič, delo.si
München, Manchester - Torkov spored tekem Lige prvakov je prinesel veliko lepega in zanimivega nogometa ter solze navijačev Bayerna in Marseilleja.

Če sta zmaga in napredovanje Manchester Uniteda zaslužena in pričakovana, pa bi za zmago Interja kaj podobnega težko rekli. Prej bi lahko govorili o zamujeni priložnosti Bayerna, ki bi že v prvem polčasu Interju lahko nasul najmanj pet zadetkov. Tudi na začetku drugega dela, vse do izenačujočega zadetka Sneijderja v 63' minuti, so bili boljši in bolj nevarni. Po izenačenju sta bili moštvi dokaj enakovredni, a večje nevarnosti za oba vratarja ni bilo. Vse do 88. minute, ko je Eto'o sprejel žogo na robu kazenskega prostora, nekako preigral dva obrambna igralca Bayerna in izvrstno našel Pandeva, ki je utekel po desni strani, z levico zadel v zgornji desni kot vrat, Inter popeljal v četrtfinale in tako rešil čast italijanskega nogometa.

Bayern je tako še drugo leto zapored - lani so izgubili v finalu - izpadel proti Interju in tako letos ostaja brez vseh lovorik. Omenjeno dejstvo bo trenerja Luisa van Gaala skoraj gotovo stalo stolčka. Če ne v naslednjih dneh, pa gotovo ob koncu sezone.

Manchester United je povsem upravičil vlogo favorita. Dva zadetka Mehičana Javierja Hernandeza sta bila dovolj, da je Old Trafford še naprej neosvojena trdnjava. Zadnji poraz doma je angleški prvak namreč doživel 3. aprila lani, ko je izgubil proti Chelseaju.

Žreb četrtfinala bo v petek ob 12.00.


Osmina finala, povratne tekme:

BAYERN - INTER 2:3 (prva tekma 1:0) (Gomez 21', Müller 31'; Eto'o 4', Sneijder 63', Pandev 88')

MANCHESTER UNITED - MARSEILLE 2:1 (prva tekma 0:0) (Hernandez 5', Hernandez 75'; Brown 82'

 

Sreda ob 20.45:

REAL MADRID - LYON 1:1

CHELSEA - KÖBENHAVN 2:0

 

Že odigrano:
TOTTENHAM - Milan 0:0, 1:0

SCHALKE - Valencia 3:1, 1:1

ŠAHTAR - Roma 3:0, 3:2

BARCELONA - Arsenal 3:1, 1:2