Interblock in Aluminij ne želita v 1. SNL

Interblocku, ki se je odpovedal nastopom v 1. SNL, je sledil tudi drugoligaški prvak Aluminij.

Objavljeno
01. junij 2011 14.07
Posodobljeno
01. junij 2011 14.12
D. O., Š. Ro., Delo.si
D. O., Š. Ro., Delo.si
Ljubljana - Po številnih zapletih, kdo bo v prihodnji sezoni igral v prvi slovenski nogometni ligi, se je danes vodstvo Interblocka odločilo, da ne bo nastopalo med slovensko nogometno elito. Zaradi odločitve vodstva je odstopil trener ljubljanskega moštva Zdenko Verdenik, poroča STA.

Predsednik kluba Joc Pečečnik novice še ni potrdil, saj je zaradi službenih obveznosti trenutno nedosegljiv.

»Novica je točna. Odločil sem se, da ne bom več trener članskega moštva NK Interblock, zato ker je znotraj vodstva kluba prišlo do odločitve, da ne napredujemo v prvo ligo. Jaz pa nisem pripravljen še enkrat doživljati problematike nogometa v drugoligaškem tekmovanju,« je za STA pojasnil Verdenik in dodal: »Po drugi strani pa sem obenem zelo razočaran, tako kot so tudi igralci. Naredili smo namreč resnično vse, da bi se lahko uvrstili v prvoligaško tekmovanje, in prav to ponovno dokazovanje je bilo naš velik motiv. Ker nam je bilo to zdaj onemogočeno, sem se odločil, da s klubom ne bom več sodeloval.«

»To je dokončna odločitev. Meni je bilo sporočeno, da klub ne gre v prvoligaško tekmovanje in na podlagi tega, sem tudi jaz sprejel odločitev o prenehanju sodelovanja. Moji načrti za naprej so, da se bom še naprej ukvarjal s tem poklicem in bom poskušal poiskati moštvo, ki bi mi ustrezalo in bi želelo z mano sodelovati,« je še dejal Verdenik.

Prvo nogometno ligo sestavlja deset moštev, trenutno pa ima licenco za igranje v prvi ligi le osem moštev. Brez licence je ostal kranjski Triglav, ki se seli v drugo ligo, iz prve lige pa je nazadovalo tudi ajdovsko Primorje.

Tudi Aluminij ostaja v 2. SNL

Potem ko se je nastopanju v prvi ligi odpovedal Interblock, se je podobno odločil tudi drugoligaški prvak Aluminij.

Ker je igranje v prvi ligi povezano z višjimi stroški in z visokimi investicijskimi vlaganji v izgradnjo infrastrukture, bi to ob dolgoročno nezagotovljenih virih financiranja lahko ogrozilo osnovno dejavnost kluba in njegov obstoj, so sporočili iz kluba.

»Prepričani smo, da bo moralo vodstvo Nogometne zveze Slovenije (NZS) razmisliti o drugačni organiziranosti te športne dejavnosti v Sloveniji, saj naraščajoče finančne zahteve vse večjemu številu klubov v različnih ligah ne omogočajo preživetja. Sponzorskih sredstev bo iz leta v leto manj, saj je ekonomski učinek teh sredstev na uspešnost poslovanja sponzorjev vprašljiv oz. zanemarljiv,« je med drugim dejal predsednik upravnega odbora kluba Zvonko Jevšovar.

V primeru uresničitve drugačne organiziranosti tekmovanja s strani NZS v prihodnosti, pa se ob še naprej načrtnem delu z našimi selekcijami, lahko nadejamo tudi naše prisotnosti na najvišji tekmovalni ravni, so zapisali pri Aluminiju in dodali: »To, da znamo v NK Aluminij igrati dober nogomet, je sedaj jasno tudi največjim dvomljivcem.«