Italija 12. junija, Anglija en teden pozneje?

Prvi mož Italijanskega olimpijskega komiteja 99-odstotno prepričan, da bodo ob drugem junijskem koncu tedna naši zahodni sosedje spet uživali v nogometu.

Objavljeno
14. maj 2020 15.57
Posodobljeno
14. maj 2020 15.57
Josip Iličić (desno), slovenski as v serie A, že težko čaka, kdaj se bo spet vrnil k ligaškemu ritmu. FOTO: Reuters
S. U.
S. U.
Rim - Ni nikakršnega dvoma o tem, da marsikje po nogometni Evropi zdaj kar zavidajo Nemčiji, kjer bodo v soboto po dveh mesecih prisilnega odmora postavili žogo na sredino igriščo. Nadaljevala se bo bundesliga! In četudi v Belorusiji nogometnega tekmovanja sploh niso prekinili, na Ferskih otokih pa so igrali prejšnji konec tedna, bo zares globalna pozornost prvič po prekinitvi zdaj usmerjena proti Nemčiji.

Sledilo ji bo nato marsikatero ligaško tekmovanje po drugih državah, v italijanskem prostoru pa je močno odmeval današnji pogovor z Giovannijem Malagom, predsednikom nacionalnega olimpijskega komiteja, ki je na drugem programu javne radijske postaje RAI poudaril: "Močno delamo na tem, da bi spet pognali naše nogometno kolesje, zato sem zdaj že 99-odstotno prepričan, da bomo na tekmah serie A spet uživali v soboto, 13. junija."

Ta datum naj bi po prvih napovedih predstavljal tudi nadaljevanje sezone v angleškem nogometnem prvenstvu, toda sodeč po sredini skupni konferenci klubov je za Otok precej bolj realen en teden pozneje oz. petek, 19. junija.