Iz varnostnih razlogov odpovedana nogometna dvoboja v Bruslju in Hannovru

V Bruslju in Hannovru so odpovedali tekmi med Belgijo in Španijo oziroma Nemčijo in Nizozemsko.

Objavljeno
17. november 2015 08.59
Posodobljeno
17. november 2015 08.59
SOCCER-FRIENDLY/
J. P., M. Ž., Delo.si
J. P., M. Ž., Delo.si

Bruselj - Za drevi (ob 20.45) predviden prijateljski obračun med nogometnima reprezentancama Belgije in Španije v Bruslju so bili prireditelji iz varnostnih razlogov, povezanih s terorističnimi grožnjami po petkovem pariškem masakru, prisiljeni odpovedati. Krizni svet za nacionalno varnost pod okriljem belgijskega notranjega ministrstva je namreč tamkajšnji nogometni zvezi svetoval takšen korak, saj bi bilo tveganje ob resnih grožnjah s ponovitvenimi terorističnimi napadi preveliko.

V Belgiji so sicer včeraj po celotni državi, sploh pa v večjih mestih, razglasili tretjo stopnjo teroristične nevarnosti, potem ko so islamski skrajneži zagrozili z novimi napadi na francoske zaveznice, med katerimi je tudi Belgija. V današnjem dvoboju vodilne zasedbe svetovne jakostne lestvice FIFA z evropskimi prvaki Španci so sicer prireditelji pričakovali približno 50.000 nogometnih privržencev, varnostna tveganja na tako množični prireditvi pa bi bila enostavno prevelika.

Tudi Nemci in Nizozemci brez tekme

Danes so odpovedali tudi prijateljsko tekmo med Nemci in Nizozemci, ki bi morala biti odigrana v Hannovru. Razlog za odpoved tekme je sumljiv paket, ki so ga našli na HDI Arena v Hannovru, zavoljo tega so tudi evakuirali vse gledalce na štadionu.

Prireditelji so ob grožnji najprej evakuirali ljudi s štadiona in objekt tudi zaprli, kasneje pa tekmo iz varnostnih razlogov in luči nedavnih terorističnih dogodkov v Parizu, kjer je življenje izgubilo 129 oseb, tudi dokončno odpovedali.

Pojavile so se tudi informacije, da so pred stadionom odkrili reševalno vozilo z eksplozivom, a je policija te navedbe pozneje zanikala.