Jasmina Keber odlično sezono zapečatila z zmago

Svetovna prvakinja v hitrostnem badmintonu je opravila z vso konkurenco na turnirju svetovne serije v Tokiu.

Objavljeno
19. december 2015 12.15
J. P.
J. P.

Tokio - Svetovna prvakinja v hitrostnem badmintonu Jasmina Keber je tudi sezono turnirjev svetovne serije ISBO zapečatila z zmago. Na mastersu v Tokiu je upravičila vloge prve favoritinje in se v odsotnosti večine najboljših evropskih igralk veselila že svoje 29. zmage na turnirjih najvišje ravni. Brez težav se je dokopala do finala, v njem pa z 2:0 (12, 7) odpravila še domačo adutinjo Ajo Udagavo.

Japonka je odlično začela in si v prvem nizu priigrala visoko prednost, vendar pa je Kebrova še pravočasno zavihala rokave in z delnim izidom 9:0 zrežirala zasuk, v drugem nizu pa nadaljevala agresivno igro, ki ji tekmica ni mogla več slediti. »Turnir v Tokiu je bil zame nova izkušnja, saj doslej v Aziji - razen promocijsko - še nisem igrala. Veseli me, da naš šport raste tudi v tem delu sveta. Turnir je bil odlično organiziran, odigrala sem ga dobro, tudi sicer sem s sezono, ki si jo bom zapomnila predvsem po ubranitvi naslova svetovne prvakinjee, izjemno zadovoljna,« se je smejalo 27-letni Kebrovi.

Za nameček je v konkurenci mešanih dvojic v navezi z Matjažem Šušteršičem igrala v finalu, v katerem pa je premoč priznala petopostavljeni japonski dvojici Aketa-Nišimura, ki je bila boljša z 2:1 (13, -18, 14). Svetovna podprvaka sta zapravila kar sedem žogic za turnirsko zmago, s čimer sta močno razveselila domače navijače. Šušteršič je v moški konkurenci izpadel v četrtfinalu, ko je pokleknil pred še enim domačim igralcem Džundžijem Jošido. Izkazal pa se je tudi slovenski podmladek, Danaja Knez je po finalni zmagi nad Rebeko Škerl osvojila turnir v konkurenci do 18 let, Lori Škerl pa si je konkurenco pokorila v kategoriji do 14 let.

To je bil, zanimivo, zadnji turnir, na katerem se je ta panoga imenovala hitrostni badminton (izvorno speedminton), po novem letu se bo namreč preimenovala v krosminton.