John Terry se je odločil: Ob koncu sezone bom zapustil londonski kolektiv

V vsem tem času, ki ga je preživel na Stamford Bridgeu, je zbral vsega skupaj 713 nastopov ter zabil 66 golov.

Objavljeno
17. april 2017 21.29
Britain Soccer Premier League
A. V., STA
A. V., STA
London - John Terry se je odločil. Londonskemu nogometnemu kolektivu Chelsea bo pomagal le še do konca letošnje sezone elitnega angleškega nogometnega prvenstva, premier league. Legendarni kapetan modrih je v skupni izjavi za javnost, ki jo je podpisal skupaj z vodilno ekipo premier league, napovedal dokončno slovo.

Seveda sporočilo ni minilo brez čustev in močnega sporočila, kajti odločitev je prišla ob pravem času, saj se želi od kluba, za prvo ekipo je oblečen v modro majico prvič zaigral leta 1998, posloviti na najlepši možni način z osvojenim naslovom prvaka angleškega prvenstva.

V vsem tem času, ki ga je preživel na Stamford Bridgeu, je zbral vsega skupaj 713 nastopov ter zabil 66 golov. Kapetanski trak pa je nosil na 578 tekmah, kar je klubski rekord.

Za zdaj o prihodnosti ne želi razmišljati. "Trenutno sem v celoti predan klubu, ki mu želim do konca sezone pomagati k uspehu, ki si ga zasluži. Potem pa bo napočil čas za slovo. Vedno sem želel oditi na pravi način, ko napoči pravi čas, čutim, da bo ob koncu sezone napočil pravi trenutek za slovo, tako za klub kot zame," je načrt skrbno premislil in pretehtal Terry, ki nogometnih čevljev še ne namerava pospraviti v kot. "Želim si še naprej igrati, zato bom skušal poiskati novi izziv, ki mi bo to omogočal. Ampak vedno bom v srcu ostal privržen modri barvi mojega kluba z veliko željo končati sezono kot igralec Chelseaja z še več osvojene srebrnine," je sklenil šestintridesetletnik, eden najbolj prepoznavnih igralcev londonskega kluba.

Lani maja je Terry s Chelseajem podpisal novo, enoletno pogodbo. S čimer so se končala številna ugibanja, ki so se sprožila v začetku lanskega leta, da bogati ruski lastnik kluba Roman Abramovič Terryju ne bo ponudil podaljšanja pogodbe. Terry je z londonskim klubom povezan že 22 let, vse od leta 1995, ko se je klubu pridružil še kot 14-letni deček.

V dolgih letih je zbral številne lovorike, štiri naslove prvaka, pet pokalnih lovorik, po enkrat je slavil v ligi prvakov (2012) in evropskem pokalu (2013). V reprezentančnem dresu, majico z angleškim grbom je upokojil leta 2012, pa je zbral 78 nastopov.