Jojo se zdaj ne bo več žrl

V slovenski reprezentanci so po zmagi nad Ciprom dejali, da imajo še veliko rezerv v igri.

Objavljeno
11. september 2013 10.52
Cyprus Slovenia WCup Soccer
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Nikozija – Slovenski reprezentanti so se na Cipru razveselili treh točk, a se zavedajo, da jih v nadaljevanju čaka še veliko dela. Poudarili so, da imajo pred oktobrskim delom kvalifikacij še veliko rezerv v igri.

Strelec prvega gola Milivoje Novaković se zaveda pomanjkljivosti moštva. »Z zmago smo cilj izpolnili, kar je seveda zelo pomembno. Vendar pa z igro ne smemo biti zadovoljni. Ko smo aktivni, lažje igramo in dosegamo zadetke, a imamo še precej rezerv in veliko zadev še moramo popraviti. Z Zlatanom Ljubijankićem, s katerim skupaj igrava na Japonskem, sva uigrana; lepo mi je podal. Pravzaprav je uigrana vsa ekipa. Poudarjam, da je ta zmaga plod dela cele ekipe, vsi smo zaslužni zanjo. V drugem polčasu smo se potegnili nazaj, enega igralca zvezne vrste bi morali imeti spredaj, preveč delamo v obrambi in zato nam zmanjka moči. Prav zato nas na prihodnjih treningih čaka še trdo delo. To, kar kažemo zdaj, še ni na ravni, na katero moramo priti. Vsekakor pa je po tej zmagi lažje vsem, fantom in celemu trenerskemu štabu. Zdaj se vračamo v klube in se veselimo naslednjih tekem,« je povedal po svojem 22. golu v reprezentančnem dresu.

Josip Iličić, priljubljeni Jojo, je prvič doslej zadel za reprezentanco: »Seveda sem vesel gola, kako ne bi bil, ko pa sem nanj čakal 22 tekem. Verjemite mi, da sem se zaradi tega žrl bolj kot selektor in soigralci. Toda kakorkoli, tudi zame osebno je bolj pomembno, da smo osvojili tri točke. Zdaj pa imamo vsi skupaj na voljo mesec dni, da še izboljšamo svojo formo, saj moramo oktobra odpraviti še veliko pomanjkljivosti v naši igri.«

Branko Ilić je dejal, da je Katančevo moštvo pričakovali prav takšen scenarij tekme, kakršen je bil: »Vedeli smo, kako veliko je igrišče na štadionu Apoela in posledično, da se nam bo ob ciprskih poskusih napadov odpiralo veliko prostora. Morda bi lahko tekmo odločili že prej, čeprav drži tudi to, da nas je 'Sarma' pri rezultatu 0:1 spet rešil. Ne glede na to, da si že dolgo nismo priigrali tako veliko priložnosti, moram poudariti, da imamo pred oktobrom, ko bo Ljudski vrt pokal po šivih, veliko rezerv v naši igri,« se je ozrl k novim tekmam.