Juventus niza zmage od lanskega maja

Zadnji konec tedna pred reprezentančno akcijo prinaša številne derbije na evropskih nogometnih zelenicah.

Objavljeno
03. oktober 2014 20.32
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Ljubljana – Zadnji konec tedna pred reprezentančnimi akcijami na stari celini bodo zaznamovali tudi številni prvenstveni derbiji, med katerimi velja posebej podčrtati jutrišnji dvoboj v italijanski serie A med prvakom Juventusom in Romo.

Jutri bo na sporedu več izjemno privlačnih tekem, prvi pa bodo »začeli« na Otoku, ko se bosta v londonskem derbiju merila Chelsea in Arsenal (15.05). Zvečer bo šlo še za dvoboj »privatiziranih« klubov v Franciji med PSG in Monacom (21), vmesni čas pa bo pripadel Italijanom. Ne toliko zavoljo slovensko obarvanega derbija med Fiorentino (Iličić) in Interjem (Handanović), pač pa zaradi dvoboja klubov, ki ta čas kotirata najvišje na »škornju«. Ob 18. uri se bosta namreč udarila za vrh ta čas vodilna Juventus in Roma.

Juventus kljub navidezni izenačenosti klubov velja za favorita, saj premore bogatejšo zasedbo, krasi ga večji vpliv v zakulisju, derbi pa bodo igrali na njegovem štadionu. Tudi nazadnje je bilo tako, ko je »stara dama« s 3:0 povozila tudi Romo in osvojila tretji zaporedni naslov državnega prvaka. Juve je v minuli sezoni zmagal na vseh 19 tekmah v Torinu, zadnji pa mu je vzel točko Cagliari 11. maja 2013.


»Fantje, ne bodite preskromni, rezultat tekme v Manchestru, še bolj pa potek dvoboja s Cityjem, nazorno kažeta, da se lahko enakovredno merite z najboljšimi,« je svoje adute opogumil predsednik James Pallotta. Težko je trditi, da je Juventus v slabi formi. V petih kolih serie A še ni prejel gola (10:0), Roma resda le enega (9:1), tudi na neuspešnem gostovanju pri Atleticu se je Juve le prilagodil igri domačih »pitbulov« (posest žoge 66:34 za Juventus). Nocoj bo šlo za vnovično snidenje dolgoletnih prijateljev Gigija Buffona in Francesca Tottija, prvi nastop v tej sezoni bi lahko dočakal domači plejmejker Andrea Pirlo.