Juventusu je spodrsnilo v Vidmu

Po porazu vodilnega v italijanski ligi ostaja boj za naslov prvaka odprt.

Objavljeno
23. julij 2020 23.37
Posodobljeno
23. julij 2020 23.42
Makedonec Ilija Nestorovski je v skupaj s soigralci proslavil prvi gol proti Juventusu. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Danes je živahno le na italijanskih nogometnih igriščih, na katerih sta na sporedu zadnji tekmi 35. kola državnega prvenstva. Pod posebnim drobnogledom je bil vodilni Juventus, ki je na gostovanju v Vidmu poskušal dodatno povečati svojo prednost pred zasledovalci in si že pred zadnjimi tremi nastopi zagotoviti novo šampionsko lovoriko.

Pred dvobojem z Udinesejem je imel šest točk naskoka pred Atalanto, ki je svoj dvoboj 35. kola odigrala v torek in premagala Bologno z 1:0, pri tem pa je tudi ostal. Po vodstvu z 1:0 z golom Matthijsa de Ligta v 42. minuti sta namreč v drugem polčasu njegovo mrežo zatresla Ilija Nestorovski (52.) in Seko Fofana v prvi minuti sodniškega dodatka. Boj za naslov prvaka tako ostaja (vsaj teoretično) odprt.

Inter je na tretjem mestu s 73 točkami,  Lazio pa se mu je z drevišnjo zmago proti Cagliariju Valterja Birse, ki je vstopil v igro v 66. minuti, približal le na točko. Rimljani so si s tem že zagotovili mesto v ligi prvakov, saj petouvrščena Roma zaostaja za velikih 11 točk.