Kaka bo rekorder v ligi MLS

Brazilski nogometaš Kaka bo v ameriškem moštvu Orlando City zaslužil 7,1 milijona dolarjev letno.

Objavljeno
30. september 2014 15.51
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Orlando - Brazilski nogometni zvezdnik Kaka morda ni več vroč na evropskih nogometnih zelenicah, bo pa vseeno iz svoje kariere še veliko iztržil.

Nekdanji zvezdnik Real Madrida in Milana se bo poskusil v severnoameriški nogometni ligi MLS. Z moštvom Orlando City je že sklenil dogovor, s katerim bo postal najbolje plačani nogometaš ligi. Njegov letni zaslužek bo namreč znašal več kot 7,1 milijona dolarjev, poročajo ameriški mediji.

Prejšnji rekorder po zaslužku je bil angleški as David Beckham, ki je v ligi MLS, v dresu Los Angeles Galaxy, pri katerem je preživel pet sezon, letno zaslužil 6,5 milijona zelencev.

Po podatkih združenja igralcev v ligi MLS bo osnovna plača Kakaja znašala, 6,6 milijona dolarjev na leto, temu znesku pa je treba prišteti še nagrade.

Orlando in New York City bosta v novi sezoni novinca v ligi MLS. Drugi na lestvici zaslužkarjev je napadalec Seattla Clint Dempsey z letnim zaslužkom v višini 6,695 milijona ameriških dolarjev, naslednja na seznamu pa sta nogometaša Toronta vezist Michael Bradley (6,5 milijona USD) in napadalec Jermain Defoe (6,18 milijona USD).