Kaka po letu in pol znova v reprezentanci

Nekdanji vezist Milana Ricardo Kaka se po 18-mesečni odsotnosti vrača v brazilsko nogometno reprezentanco.

Objavljeno
04. oktober 2014 12.39
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Sao Paulo - Eden najboljših brazilskih nogometašev zadnjega dobrega desetletja Kaka je po osemnajstmesečni odsotnosti zopet član brazilske izbrane vrste. Novi selektor selecaa Carlos Dunga bo usluge vezista Sao Paula koristil na prijateljskih tekmah proti Argentini in Singapurju.

Kaka je bil eden najpomembnejših členov reprezentance Carlosa Dunge že v njegovem prejšnjem mandatu (2006-2010), s prihodom Luiza Felipeja Scolarija pa za danes 32-letnega nogometaša ni bilo več prostora v vezni liniji kariok. Nekdanji nogometaš italijanskega Milana in madridskega Reala je za Brazilijo debitiral že davnega leta 2001, naslednje leto s svojo reprezentanco postal svetovni prvak in ostal nepogrešljiv člen selecaa vse do konca mundiala leta 2010.

V začetku leta 2013 je Kaka svoje mesto v Scolarijevi izbrani vrsti moral prepustiti mlajšim rojakom in je posledično ostal tudi brez nastopa na domačem mundialu. Sedaj je tudi po zaslugi poškodbe vezista Cruzeira Ricarda Goularta znova član ekipe, ki jo po debaklu na svetovnem prvenstvu zdaj vodi Dunga. »Nekaj že delam prav, da sem dobil vpoklic po tako dolgem času,« se je po razkritju njegovega vnovičnega vpoklica v izbrano vrsto smejalo Kakaju.

Domiselni vezist trenutno igra v domovini za Sao Paulo, kamor je posojen s strani ameriškega Orlanda.