Kaka še vedno najbolje plačani nogometaš v MLS

Ameriška nogometna liga MLS je objavila podatke o plačah igralcev. Prvi Kaka, Schweinsteiger šele na sedmem mestu.

Objavljeno
26. april 2017 12.37
MLS Fire Toronto FC Soccer
N. Gr.
N. Gr.

New York - Evropski nogometni zvezdniki že nekaj let v jeseni svojih karier odhajajo čez lužo in tam nogomet na nekoliko nižji ravni za zelo dober denar igrajo še nekaj let. Ricky Kaka je v ZDA odšel zelo kmalu, zdaj 35-letnik pa še vedno navdušuje v Orlandu. Igra tako dobro, da je najbolje plačani igralec lige, na sezono prejme približno 6,5 milijona evrov plače. 

Liga MLS je objavila le podatke o višini osnovne plače, vsi bonusi pa niso zapisani, zato je možno, da v ligi kdo dejansko na sezono prejme več denarja. Na drugem mestu je nekoliko presenetljivo igralec Toronta Sebastian Giovinco, ki je v Evropi blestel pri Juventusu in tudi v dresu italijanske reprezentance. Giovinco prejme 100 tisoč evrov letno manj, na tretje mestu pa je prvi Američan. Michael Bradley prejema 5,9 milijona evrov letno. Za njim so Andrea Pirlo (5,3 milijona), David Villa (5,1 milijona) in na sedmem mestu Bastian Schweinsteiger (4,9 milijona). Nemec se je ekipi Chicago Fire pridružil šele pred nekaj tedni, potem ko je bil pri Manchester Unitedu odrinjen na stranski tir.

Nogomet v ZDA sicer hitro pridobiva na popularnosti. Celo tako hitro, da je skorajda že ujel hokejsko ligo NHL. Prav zato se zdi zelo verjetno, da bodo ZDA (same ali v kombinaciji s Kanado in Mehiko) v prihodnjem desetletju tudi dobile organizacijo svetovnega prvenstva.