Kako so igrali Slovenci?

Na tekmi proti Norveški sta si najboljšo oceno prislužila debitant Jan Oblak (8) ter Josip Iličić (7).

Objavljeno
12. september 2012 10.35
FBL-WC2014-NOR-SLO
J. S., šport
J. S., šport
Jan Oblak (8): Koliko golov bi nam dala Švica z njim v vratih? Žoge ob visokih podajah pred svoja vrata je lovil zanesljivo, kot bi imel rokavice namazane s sekundnim lepilom. Pri obeh golih, ki ju je prejel, je bil nemočen.

Mišo Brečko (6,5):
Čvrst in zanesljiv na boku, večkrat je z dvojno podajo z Josipom Iličićem vrgel iz igre vikinge.

Marko Šuler (6): Bíl je hude bitke. V 63. minuti je skoraj zakrivil gol, dvakrat pa ga je rešil sodnik, ko ni dosodil prekrška na robu kazenskega prostora.

Boštjan Cesar (6,5): Večkrat je žogo poslal na tribuno v slogu Predraga Spasića, toda bolje to, kot da bi jo podaril Norvežanom.

Bojan Jokić (6): Zdelo se je, da je bil sinoči odgovoren le za obrambne naloge.

Nejc Pečnik (5,5): Na krilu ni bilo njegovega prispevka ne v obrambi ne v napadu. Ni izkoristil ponujene priložnosti.

Armin Bačinović (5,5):
Preveliko število napačno oddanih žog, prav tako ni prihajal po žogo in se odkrival.

Jasmin Kurtić (5,5):
»Bačo« in »Kurta« se nista čutila, njuno sodelovanje je bilo neuspešno. Nismo ga veliko videli, tudi on je izgubil (pre)več žog, v 76. minuti pa je imel tudi srečo.

Josip Iličić (7):
»Jojo« je bil eden od redkih, ki si je upal spustiti žogo in igrati z Norvežani. Pošteno jih je jezil, že v prvih dvajsetih minutah so nad njim naredili pet prekrškov. Pozitivno presenečenje tekme. Ko bo še konkretnejši ...

Zlatan Ljubijankić (6): Zanj velja podobno kot za Pečnika: na krilu mu nekako ne gre. Ni dohajal ritma tekmecev, prav tako ni bil ustrezen Iličićev partner pri dvojnih podajah.

Tim Matavž (6): Ob kotih v obrambi je bil zelo zanesljiv, v napadu premalo konkreten.

Selektor Slaviša Stojanović (5):
Vse dobro, tudi svojo oceno, je pokvaril z zadnjo menjavo, ko sta ga pustila na cedilu Kelhar in Kurtić. Škoda, to je odločilo zmagovalca in pahnilo Slovenijo v izjemno težak položaj.