Kampl: Na zbor prihajam povsem sproščen

Nogometna reprezentanca se je že zbrala na Ptuju, konec tedna med strelci Ljubijankić in Kampl.

Objavljeno
06. oktober 2014 02.20
J. S., šport
J. S., šport
Ljubljana – Slovenska reprezentanca se nahaja pred velikim izzivom: kako se v kvalifikacijskih tekmah s Švico (četrtek, 20.45) in Litvo (nedelja, 20.45) čim bolj približati izkupičku šestih točk. Srečko Katanec bo imel na voljo vse fante, ki jih je aktiviral minuli teden, saj v zadnjih dneh nihče ni staknil hujše poškodbe.

Najboljše volje bosta dopoldne pripotovala na zbor v ptujske terme napadalca iz japonskega prvenstva Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić. Prvi se je veselil visoke zmage, drugi je bil eden od le dveh nogometašev na Katančevem seznamu za Švico in Litvo, ki se je na zadnji tekmi pred prihodom na Štajersko vpisal med strelce ... Obe zmagi sta bili izjemno pomembni za Šimicu oziroma Omijo, ki se borita za obstanek v zelo izenačenem spodnjem delu lestvice DP. Ob podobni uri kot azijski dvojec bo pripotoval na Ptuj tudi Tim Matavž, med zadnjimi pa bodo vstopili v hotel Primus Gregor Balažic, ki bo prispel iz Ukrajine, ter vratar Samir Handanović in Jasmin Kurtić, ki sta sinoči v Firencah še igrala enega od derbijev italijanskega prvenstva med Fiorentino in Interjem.

Katanca lahko navdušuje vse boljša forma Kevina Kampla. Slednji se je namreč na zadnjih treh tekmah Salzburga kar trikrat vpisal med strelce – na treh različnih tekmah –, počasi, toda zanesljivo se približuje formi iz neverjetne minule sezone, ko je nanizal 14 golov in kar 27 podaj za gol klubskih soigralcev. V tej sezoni je pri petih golih in 11 podajah za gol, če upoštevamo seštevek vseh klubskih tekmovanj, v katerih je igral za »rdeče bike«. »Veseli me dejstvo, da smo v zadnjih tekmah spet razigrani in si pripravljamo veliko priložnosti. Povsem zasluženo smo premagali tudi Neustadt, ohranili smer na poti proti vrhu, zato v miru in sproščeno odhajamo na reprezentančne zbore v svoje države. Tudi jaz na Ptuj,« je po visoki zmagi povedal Kampl.

Birsa bolje kot Lazarević

Izpostaviti velja tudi Valterja Birso, ki je bil v tekmi proti nekdanjemu klubu Milanu kar dober, četudi tega uradna statistika ni zaznala. Dokler je imel dovolj moči, je »Biki« dobro sodeloval v ekipi Chieva – ko je bilo treba, je bil tretji napadalec, ko je bilo treba, pa bil četrti zvezni igralec. Tekaško je bil kar dobro razpoložen, igral je kot levo krilo oziroma levi zvezni igralec. Zamenjal ga je Dejan Lazarević, ki pa v preostalih 22 minutah igre ni opozoril nase.